Verdediger flopte zwaar bij Club Brugge, maar scoorde 3 (!) keer in één week... in Japan!

Ken jij Alexander Scholz nog? De Deense centrale verdediger speelde tussen 2013 en 2015 in de Jupiler Pro League. Bij Lokeren maakte hij indruk waarmee hij een transfer naar Standard kon versieren. Daarna volgde de stap naar Club Brugge, maar dat werd geen succes. Na een half seizoen periode bij blauw-zwart verliet Scholz na vijf jaar onze competitie om terug in zijn thuisland bij FC Midtjylland aan de slag te gaan. Daar scoorde de Deen maar liefst drie goals in drie wedstrijden op één week tijd.

Alexander Scholz Urawa Red Diamonds

De Japanse competitie is reeds afgelopen. Vissel Kobe werd landskampioen en Alexander Scholz eindigde met zijn club op een knappe vierde plaats. Scholz speelde in totaal al 117 wedstrijden voor de Japanse club en is er een sterkhouder. Dit seizoen kwam de centrale verdediger na 34 speeldagen elke wedstrijd in actie en hij kon ook zeven keer scoren. De voorbije jaren ontpopte Scholz zich niet alleen tot een leider, maar ook tot een heuse penaltyspecialist. Dat bewees hij afgelopen week. In twee achtereenvolgende competitiewedstrijden kon hij scoren vanop de stip en ook tussendoor in de AFC Champions League zette hij feiloos een elfmeter om.

Alexander Scholz Jupiler Pro League

Lokeren plukte Alexander Scholz in 2013 weg uit Ijsland. Na twee jaar Lokeren zette hij een stap hogerop en tekende hij voor een transfersom van drie miljoen euro bij Standard. Met vijf jaar ervaring in de Jupiler Pro League en na drie seizoenen aan de oevers van de Maas maakte hij de gewaagde overstap naar Club Brugge. Daar kon de Deen zich niet doorzetten, waardoor hij al na een halfjaar en slechts zeven gespeelde wedstrijden alweer vertrok. De Deense topclub Midtjylland bood een uitweg en haalde de centrale verdediger terug naar zijn thuisland. De voorbije jaren lijkt de 31-jarige Scholz zich helemaal in zijn sas te voelen in Japan.

Bekijk hier enkele hoogtepunten van zijn tijd bij Lokeren: