Stunt... Buitenlandse ploeg met 9 (!) ex-JPL-spelers staat op virtuele Champions League-plek

Will Still is sinds 13 oktober 2022 de coach van Stade Reims en daar doet hij het uitstekend. Na 42 wedstrijden haalt hij er een gemiddelde van 1,64 punten per wedstrijd. Vorig seizoen bleef hij met de Franse ploeg veertien wedstrijden ongeslagen en ook dit seizoen is Stade Reims weer sterk bezig. Na elf speeldagen staan ze op een knappe vierde plek, virtueel goed voor een plaats in de voorrondes van de Champions League voor volgend seizoen. Wat het nog straffer maakt, is dat er zoveel ex-JPL-spelers bij Reims voetballen. Een overzicht.

Stade Reims Champions League?

Na elf speeldagen staat Stade Reims vierde in de Ligue 1. Ze wonnen zes partijen, speelden twee keer gelijk en verloren drie keer. Als ze dit niveau voor de rest van het seizoen kunnen aanhouden, dan zit Europees voetbal er misschien wel in. Will Still is er de coach van dienst en de 31-jarige Belg doet het er dus uitstekend. Wat het sprookje van Stade Reims nog interessanter maakt, is dat er maar liefst negen ex-JPL-spelers (waaronder drie Belgen) voetballen. Zes van die negen spelers stonden eind oktober nog samen in de basis tegen FC Lorient. Een leuke ploeg om te volgen met andere woorden. Volgend jaar Champions League-voetbal in de champagnestreek?

Will Still en ex-JPL-spelers bij Reims

Ludovic Butelle (ex-Club Brugge), Thomas Foket (ex-Gent), Maxime Busi (ex-Charleroi, Thibault De Smet (ex-Gent), Joseph Okumu (ex-Gent), Emmanuel Agbadou (ex-Eupen), Teddy Teuma (ex-Union), Junya Ito (ex-Genk) en Ibrahim Diakité (ex-Eupen) zijn de negen ex-JPL-spelers waarover we het hebben. De enige kan natuurlijk meer speelminuten verzamelen dan de andere, maar laat ons zeggen dat 75% van deze spelers toch elke wedstrijd aan de bak komen. Komend weekend treffen ze thuis PSG, benieuwd wat ze daartegen kunnen!

De 31-jarige Belg Will Still staat aan het roer bij Stade Reims en ligt er duidelijk goed in de groep:

Afgelopen weekend scoorde Junya Ito nog de winning goal tegen FC Nantes: