Ex-JPL-man knalt ploeg naar UCL-knock-outs, maar pakt wel rood: "He is a true baller!"

Ken jij Lukas Lerager nog? Op een blauwe maandag arriveerde de Deen aan het Regenboogstadion; Zulte Waregem betaalde nog geen half miljoen euro voor zijn diensten. Een bedrag dat ze amper één seizoen later een veelvoud voor zouden krijgen. Lerager was toen de revelatie bij Essevee en speelt dezer dagen ook sterk bij Kopenhagen. In de Champions League speelde hij een belangrijke rol.

Lukas Lerager vs Galatasaray

Lerager was dé held van de avond voor Kopenhagen. In hun groep met Bayern, Man United en Galatasaray lag plaats 2 tot en met 4 nog volledig open op de laatste speeldag. De ex-speler van Zulte Waregem trapte de Denen echter naar de zege tegen de Turken, waardoor Kopenhagen zich voor het eerst sinds 2011 weet te plaatsen voor de knock-outs van het kampioenenbal. Side note: Lerager pakte in het slot nog rood, waardoor hij dus wel de heenmatch zal missen.

"Is Lerager een spits???? Ik ben zo verward, hoe scoort hij altijd in de Champions league."

"Haha yessss Lerager. Wat een aanval!"

"En wat dan gezegd over Lerager en Falk. Beide waren onze beste spelers in de Champions League."

"Lerager is een echte baller."

Bekijk hieronder het doelpunt van Lerager:

Lukas Lerager vs Manchester United

Ook tegen Manchester United deed Lerager het bijzonder goed. Hij speelde toen voor de vierde UCL-partij op rij de volle negentig minuten mee en scoorde zijn tweede goal van de campagne. Lerager speelde verder nog een opvallende rol, want zo was hij verantwoordelijk voor de penalty van Manchester United (handspel). Hij zette dus zelf zijn foutje recht met een belangrijk doelpunt.

Lukas Lerager Zulte Waregem

Lukas Lerager is een Deense middenvelder met een verleden in de Jupiler Pro League. De 30-jarige Deen speelde tussen 2016 en 2017 namelijk één seizoen voor Zulte Waregem. Bij Essevee was hij zo goed dat de club hem in één jaar tijd met meer dan drie miljoen euro winst kon verkopen. Niet onlogisch, want met Essevee won hij de Croky Cup-finale tegen KV Oostende en nam hij deel aan de Champions' Play-Offs. Na passages bij Bordeaux en Genoa, streek hij twee seizoenen geleden neer bij FC Kopenhagen. En daar speelt hij een belangrijke rol. Hij mist er zelden een wedstrijd en scoorde dus drie keer in de poulefase van de Champions League.

De 3-3 van Lerager tegen Manchester United: