2 Gent-spelers kiezen hun top 3 voor de Gouden Schoen: zelfde Club-pion op nummer 1

Woensdagavond kennen we de nieuwe Gouden Schoen-winnaar. De opvolger van Lior Refaelov wordt quasi zeker een speler van Club Brugge of KRC Genk. De Ketelaere, Vanaken, Onuachu, Lang en Ito zijn in deze volgorde de grootste favorieten. Voetbalflitsen vroeg haar bekendste volgers op Instagram om een eigen top drie door te geven...

Stemming Gouden Schoen

Spelers mogen niet stemmen voor de Gouden Schoen-verkiezing. Enkel sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond, enkele scheidsrechters en ex-winnaars van de Gouden Schoen die inmiddels gestopt zijn mogen stemmen. Zo krijgen we een zo eerlijk mogelijke uitslag. Het volledige jaar 2021 wordt rekening mee gehouden, dat wil dus zeggen de tweede helft van vorig seizoen en de eerste helt van het nieuwe seizoen. In de eerste stemronde kunnen spelers als Vanzeir en Undav sowieso geen punten pakken, want zij speelden toen nog in tweede klasse.

Alessio Castro-Montes

Eén van Voetbalflitsen haar bekende volgers op Instagram is Alessio Castro-Montes. De 24-jarige Gent-verdediger heeft een marktwaarde van 4,20 miljoen euro en kwam in 2019 over van KAS Eupen. Hij koos voor volgende top drie voor de Gouden Schoen: 1. De Ketelaere, 2. Ito, 3. Onuachu. Een top drie die best mogelijk is.

alessio castro montes gouden schoen

Roman Bezus

Ook die andere Gent-speler Roman Bezus volgt Voetbalflitsen op Instagram en gaf zijn top drie aan ons door. De top twee lag meteen vast: De Ketelaere op 1 en Ito op 2. Over plek 3 moest hij iets langer nadenken, dat werd uiteindelijk Clinton Mata. De Club Brugge-verdediger zal ongetwijfeld punten rapen, maar het zou wel verrassend zijn moest de Angolees in de top drie eindigen. Roman Bezus is een 31-jarige Oekraïner die in 2019 overkwam van STVV. Hij heeft een marktwaarde van 1,80 miljoen euro.

Via deze link kan jij Voetbalflitsen volgen op Instagram

roman bezus gouden schoen

Ook interessant