ABSURD? 2e Provincialer laat promotie liggen voor benefietmatch tegen... Niels Destadsbader en co!

Club Roeselare moest normaal gezien afgelopen zondag de terugwedstrijd in de eindronde van Tweede Provinciale spelen tegen Varsenare. Maar die wedstrijd is nooit doorgegaan, Club Roeselare had op diezelfde dag een benefietwedstrijd georganiseerd ten voordele van VZW Onze Kinderen tegen ex-internationals. De voorzitter van Club Roeselare, Stefaan Bogaerts, relativeert de gemiste promotiekans: "Een erg ongelukkige timing, maar we hebben veel voorbereiding gestoken in dit evenement voor het goede doel, dus de keuze was vrij snel gemaakt."

Ex-internationals

Deze ex-spelers stonden allemaal op het veld in de benefietmatch: Yves Vanderhaeghe, Bart Goor, Peter Van der Heyden, Thomas Buffel, Lorenzo Staelens, Olivier Deschacht, Frédéric Dupré, Laurens De Bock, Nico Van Kerckhoven. Opvallend genoeg deed ook Niels Destadsbader mee. De wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning voor de ex-Rode Duivels.

Club Roeselare

Club Roeselare werd in 2000 opgericht en het kreeg toen het stamnummer 9360 toegewezen. Sinds 2004 tot en met 2013 was de club actief in Eerste Provinciale. Maar na de degradatie speelt Club Roeselare steevast in Tweede Provinciale. Dit seizoen eindigden ze op een mooie vijfde plaats in het klassement, waardoor ze recht hadden op deelname aan de eindronde. Het moest het daarin opnemen tegen Varsenare, de heenwedstrijd werd met 4-5 verloren. Helaas heeft de terugwedstrijd nooit plaatsgevonden door de benefietwedstrijd. Het is een zeer mooi gebaar van Club Roeselare om een goed doel boven een mogelijke promotie te zetten.

Club Roeselare laat promotie schieten om benefietwedstrijd te spelen