ZELDEN GEZIEN: 4 ploegen fusioneren in één nieuwe club, volgend seizoen in 3e Provinciale!

Er zal vanaf volgend seizoen een nieuwe ploeg aantreden in Derde Provinciale van Limburg. Unico Tongeren is namelijk een nieuw club na de fusie van Valensia Jekervallei, Piringen, Union Rutten en Heur. Een fusie tussen twee clubs is niet zo heel zeldzaam meer tegenwoordig, maar vier clubs die in één keer worden samengevoegd, komt niet vaak voor. Ronny Vanhay, de huidige trainer van Valensia Jekervallei, zal de leiding nemen over de ploeg.

Unico Tongeren

De voorzitter van Valensia Jekervallei is de initiatiefnemer van deze unieke fusie. Peter Nelissen legt uit: "Na een samenkomst van de provinciale clubs werden een aantal problemen vastgesteld. Bij Union Rutten en Valensia Piringen was er een gebrek aan personeel, bij ons is de locatie het probleem. Door het grote succes van ons gratis jeugdvoetbal schieten we tekort met slechts één voetbalveld. Ook de parkeermogelijkheden zijn bij ons beperkt, omdat we een talrijke, trouwe aanhang hebben. Voor elke thuiswedstrijd krijgen we 200 toeschouwers over de vloer. Neem daar ook nog eens het Covid-19-verhaal bij wat financieel flink ingehakt heeft op het verenigingsleven. Door te fusioneren, kunnen we al die problemen vlekkeloos oplossen.”

Ambitie

De A-ploeg zal starten in Derde Provinciale en de B-ploeg zal in Vierde Provinciale starten. Het is de bedoeling dat er minimum 80% van de spelers uit Tongeren komen. De thuiswedstrijden zullen gespeeld worden op het veld van Union Rutten. Daarnaast zal er ook een vrouwenploeg zijn, die in Tweede Provinciale zal aantreden.

Unico Tongeren