Geen Boyata of Hendry: slechts 1 Club Brugge-speler wordt nadrukkelijk gevraagd om te vertrekken

Club Brugge is momenteel op trainingskamp in Nederland om er zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Niet enkel in de Jupiler Pro League en in de Croky Cup wil blauw-zwart indruk maken, ook Europees zijn de ambities groot. Over twee weken neemt Club Brugge het namelijk al op tegen Aarhus in het kader van de Conference League-voorrondes. Een speler die er dan vermoedelijk niet meer bij zal zijn, is Kamal Sowah. De Ghanese aanvaller is de enige speler van Club Brugge die sowieso moet vertrekken.

Uitgaande transfers Club Brugge

Na het teleurstellende seizoen zal blauw-zwart heel wat spelers van de hand doen en een nieuwe wind door de kern laten waaien. Getuige ook de tranfers van Vetlesen, Thiago, Barbera en Skoras. Aangezien de kern momenteel te breed is, zullen er sowieso nog enkele uitgaande transfers volgen. Spelers als Boyata, Hendry, Skov Olsen en Buchanan lijken de grootste kanshebbers om te vertrekken, maar het is niet zo dat blauw-zwart hen absoluut van de hand wil doen. Indien het niet tot een transfer komt dan wil coach Ronny Deila hen ook gewoon gebruiken. Ze zijn momenteel ook gewoon mee op oefenstage in Nederland, waar blauw-zwart het woensdagmiddag opnam tegen Feyenoord.

Kamal Sowah Club Brugge

Toch is er één speler die nadrukkelijk verzocht worden een nieuwe werkgever te vinden en dat is Kamal Sowah. De 23-jarige aanvaller werd in de zomer van 2021 voor maar liefst negen miljoen euro overgenomen van Leicester City. Toen leek dat een sterke aanwinst aangezien Sowah de seizoenen voordien op uitleenbasis indruk maakte bij OH Leuven. Zijn transfer bleek echter een flop, net als zijn uitleenbeurt aan AZ Alkmaar. In het begin van vorig seizoen leek hij opnieuw boven water te komen na onder meer twee doelpunten in de Champions League, maar uiteindelijk ging de Ghanees mee kopje onder. Voor hem wordt dan ook een nieuwe club gezocht, al zal Club nooit de negen miljoen euro kunnen recuperen.

Op het eind van vorig seizoen werd Kamal Sowah al uit de Brugse selectie gelaten. Toen een voorbode van een toekomstige transfer.

Kamal Sowah was destijds een revelatie bij OH Leuven, maar kon het nooit waarmaken bij Club Brugge.

Ook interessant