2 aanwinsten van Club Brugge meteen in top 10 duurste inkomende transfers ooit van de JPL

De afgelopen weken is Club Brugge zeer actief op de transfermarkt. Zo zorgden ze al voor vier nieuwe spelers voor het volgende seizoen. Twee van die aanwinsten zijn Igor Thiago (22) en Hugo Vetlesen (23). Na een zwak seizoen vorig jaar, met een vierde plek als gevolg, proberen de West-Vlamingen de kern te versterken. Met het doel om opnieuw de titel te behalen en goed te presteren in de Conference League, zijn ze de transfermarkt gaan verkennen. Verlegen waren ze niet, ze spendeerden meer dan 20 miljoen euro. Twee van die aanwinsten kunnen we ook terugvinden in de top 10 duurste aankopen van de Jupiler Pro League aller tijden.

De tien duurste transfers aller tijden in de JPL

In die top 10 vinden we zeven spelers van Club Brugge, drie van vorig seizoen (Nielsen, Yaremchuk en Onyedika) en twee van deze zomer. De andere drie plaatsen worden gevuld door Vanheusden (Standard), Sanneh (Anderlecht) en Stanciu (Anderlecht). Met voorsprong de duurste aankoop is Roman Yaremchuk. De Oekraïner werd voor zeventien miljoen euro weggehaald bij Benfica. Onderaan het lijstje vinden we Casper Nielsen, hij maakte voor zeven miljoen euro de overstap van Union naar Club Brugge.

De Braziliaanse recordverkoop

Igor Thiago is de nieuwe Braziliaanse spits van Club Brugge, voor 7,9 miljoen euro kwam hij over van Ludogorets. Voor de Bulgaarse topclub was dat een record. De Braziliaan kon afgelopen seizoen in 34 wedstrijden 16 keer scoren en won de Bulgaarse beker. Bij blauw-zwart moet hij de doelpunten aaneenrijgen en topschutter worden.

De Noor uit Eigenbrakel

Hugo Vetlesen zal niet voor de eerste keer in België wonen. De Noor werd geboren in Eigenbrakel, maar verhuisde terug naar Noorwegen toen hij vier was. De middenvelder werd voor zeven miljoen euro gekocht en staat zo op plek zeven in de ranglijst. Hij komt over van Bodo/Glimt waar hij twee keer landskampioen werd. In 2022 werd hij geen kampioen, maar krijg hij wel de award voor beste speler in de Noorse competitie. Talent zal er duidelijk genoeg zijn in de kern van Ronny Deila. Benieuwd of ze hun eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen KV Mechelen, meteen zullen winnen. Zie hier de rest van het speelschema van Club Brugge

Bekijk hier een compilatie van Igor Thiago: