Pijnlijk! Door deze opvallende reden wacht Club-huurling Sowah nog altijd op debuut voor AZ

Kamal Sowah werd afgelopen zomer voor negen miljoen euro binnengehaald bij Club Brugge. Een hoog bedrag, maar Club was er dan ook rotvast van overtuigd een gouden zaak te hebben gedaan. De 22-jarige Ghanees, die door Leicester City werd uitgeleend aan OH Leuven, speelde vorig jaar de pannen van het dak in de Jupiler Pro League.

Kamal Sowah

Ook al waren zijn eerste matchen voor Club Brugge allesbehalve slecht, de Kamal Sowah van bij OH Leuven kregen de fans van Club Brugge (nog) niet te zien. In totaal kreeg hij 831 speelminuten van Philippe Clement, maar hij wist daarin slechts één assist af te leveren. Magere cijfers... Na de aanstelling van Alfred Schreuder was er even hoop dat hij terug het beste uit Sowah kon halen, maar ook de Nederlander nam al snel het besluit dat hij momenteel niet voldoende is.

Uitleenbeurt

Daarom besloot het Club-bestuur de jonge Ghanees uit te lenen. Het Nederlandse AZ kwam op de proppen, wat toch een mooie club is voor jonge spelers. Maar vooralsnog wil het ook daar niet vlotten. En de reden is best opvallend. Sowah wacht nog altijd op zijn werkvergunning, waardoor AZ hem simpelweg niet kan opstellen. Hopelijk komt alles snel terug goed voor hem!