STRAF! Dit waren de 10 grootste JPL-talenten op FIFA 18: twee héél grote verrassingen

Op FIFA 18 waren er veel grote talenten aanwezig in de Jupiler Pro League. Wij bij Voetbalflitsen gingen op zoek naar de tien grootste talenten van toen. Enkel spelers die in dat jaar 21 jaar of jonger waren komen in aanmerking.

Henry Onyekuru

Na een succesvolle periode bij Eupen werd Onyekuru verkocht aan Everton, waarna de Nigeriaanse aanvaller onmiddelijk werd uitgeleend aan Anderlecht. Hij scoorde in totaal 31 doelpunten in 57 wedstijden in de Jupiler Pro League. Uiteindelijk kon hij nooit doorbreken bij Everton en maakte hij nog transfers naar Monaco en Olympiakos om uiteindelijk bij zijn huidige club Galatasaray te eindigen. Zijn potentiële rating was 86.

Giorgi Chakvetadze 

De jonge Georgiër kwam in 2017 aan bij Gent en liet bij vlagen zijn talent zien. Maar al snel werd hij afgeremd door vervelende blessures. Tijdens de transferperiode van januari 2022 werd hij uiteindelijk uitgeleend aan Hamburg. Chakvetadze speelde 81 wedstrijden voor Gent en scoorde daarin acht doelpunten en gaf hij ook nog negentien assists.

Hassane Bandé

Een van grote verrassingen in deze lijst. De in Burkina Faso geboren aanvaller speelde maar één seizoen in België. Hij maakte veel indruk door in 27 wedstrijden twaalf keer te scoren voor Mechelen. Ajax was er als de kippen bij om de aanvaller vast te leggen, maar helaas kwam kon hij daar mede door een zware blessure nooit doorbreken. Tegenwoordig speelt Bandé bij het Kroatische NK Istra 1961.

Emmanuel Dennis

De aanvaller kwam in 2017 aan bij Club Brugge, daar zagen ze meteen zijn talent. Dennis speelde 116 wedstrijden voor Club, waarin hij 29 doelpunten scoorde en dertien assists gaf. Tijdens zijn periode bij Club werd hij onsuccesvol uitgeleend aan Keulen. En uiteindelijk volgde in de zomer van 2022 een transfer naar de Premier League waar hij nu voor Watford uitkomt.

Zinho Vanheusden

Vanheusden vertrok al op jonge leeftijd naar Inter Milaan, maar werd later eerst verhuurd en daarna verkocht aan Standard. Bij Standard werd hij al snel één van de sterkhouders van de ploeg en werd hij zelfs als kapitein  benoemd. Ondanks dat hij twee zware blessures te verwerken kreeg, speelde hij toch 76 wedstrijden en scoorde hij vier keer voor Standard. Waarna Inter Milaan hem terugkocht en meteen uitleende aan Genoa.

Wesley

De boomlange Braziliaan kwam als een onbekende naar Club Brugge, maar vond vrij snel zijn draai in de ploeg. Hij was een belangrijke schakel in de kampioenenploeg van Club. In totaal kwam hij 136 keer in actie voor Club en wist hij daarin 38 keer te scoren en veertien assists te geven. Wesley werd verkocht aan het Engelse Aston Villa. Daar begon hij sterk, maar werd al snel afgeremd door een zware blessure. Hij werd nog even terug uitgeleend aan Club, maar keerde al vrij snel terug naar zijn thuisland.

Samuel Kalu

De Nigeriaanse aanvaller kwam in 2017 aan bij Gent. Hij kwam in totaal aan 55 wedstrijden waarin hij tien keer scoorde en zestien keer een assist gaf. Hij vertrok na één seizoen bij Gent en trok hij naar het Franse Bordeaux. Na een aantal jaar in Frankrijk te spelen werd hij verkocht aan Watford.

Sander Berge

De Noor kwam bij Genk aan als een beloftevolle speler, maar groeide al snel uit tot het kloppend hart van de ploeg. De middenvelder scoorde zes keer en gaf ook vier assists in 113 wedstrijden voor Genk. In 2020 werd hij verkocht aan Sheffield United, waar hij al vrij snel een zware blessure kreeg. Hij speelt nu nog steeds voor de Engelse ploeg.

Joaquin Ardaiz

De Uruguayaanse spits speelde maar één seizoen voor Antwerp. In de 23 wedstrijden die hij speelde wist hij toch vijf keer te scoren en drie keer een assist te geven. Na omzwervingen in de Serie A en de MLS speelt hij nu in de Zwitserse tweede klassen bij FC Schaffhausen.

Krepin Diatta

De Senegalese flankaanvaller kwam in 2018 naar Club en hij werd er direct een publiekslieveling. Hij kwam 95 keer uit voor Club en wist daarin twintig keer te scoren en elf keer een assist te geven. In 2021 werd Diatta verkocht aan Monaco, waar hij nu nog speelt.