Straf verhaal: onbekende Belg speelt in Engelse 5e klasse en ging 2 jaar geleden viraal met wereldgoal

Elisha Sam, de kans dat jij ooit van die naam hebt gehoord, is klein. Toch zal de naam jou misschien een belletje doen rinkelen als we zeggen dat deze 25-jarige Belg enkele jaren geleden viraal ging door een achterwaartse hakbal te scoren. Graag stellen we deze onbekende Belg even aan jullie voor, net zoals we onlangs deden met Stephane Omeonga.

Elisha Sam

Elisha Sam werd op 31 maart 1997 geboren in Antwerpen en is een echte Merksemnaar. Op tienjarige leeftijd trok de aanvaller naar de jeugdopleiding van Lierse, om uiteindelijk in 2014 een stap hogerop te zetten naar Standard Luik. Hij speelde geen enkele match voor de A-ploeg van de Luikenaars en trok in 2017 naar Israël. Hij speelde er in één jaar tijd voor twee clubs, genaamd Hapoel Acre en Hapoel Nof HaGalil. In 2018 koos hij ervoor om terug dichter bij huis te spelen, namelijk bij FC Eindhoven. De centrumspits scoorde er in de Nederlandse Tweede Klasse acht doelpunten. Hij versierde een transfer naar Bulgarije, meer bepaald bij Arda Kardzhali.

Notts County

In 2020 koos hij voor een opvallende overgang naar Notts County, nu actief in de Engelse vijfde klasse. Sam is trouwens niet de enige Belg die bij een verrassende, buitenlandse club speelt. Bij Notts County, de oudste voetbalclub ter wereld en in de negentiende eeuw nog winnaar van de FA Cup, speelt hij ondertussen al twee seizoenen. Erg veel scoren doet hij er niet, maar als hij scoort, zijn het vaak wel pareltjes. Twee jaar geleden scoorde hij een wereldgoal tegen Oxford City, en daarmee ging hij viraal. Puskas Award-waardig!

Bekijk hier de wereldgoal van Elisha Sam tegen Oxford City:

elisha sam notts county