2 jaar geleden in 2de Nationale, volgend seizoen in 4de Provinciale ... bestuur draait geldkraan toe

KVK Zwevezele neemt komend seizoen een nieuwe start in Vierde Provinciale. Vorig seizoen zetten ze al een stap terug van Tweede Nationale naar Tweede Provinciale, maar nu beginnen de West-Vlamingen helemaal opnieuw. De reden dat Zwevezele in enkele jaren tijd zo hard terugzakt, is omdat voorzitter Paul Degroote er de brui aan geeft en de geldkraan toedraait.

KVK Zwevezele Vierde Provinciale

Vorig seizoen kwam het nieuws al dat KVK Zwevezele, een succesvol Tweede Nationaler, een stap terugzette. Ze kozen er bewust voor om in Tweede Provinciale aan te treden. De West-Vlaamse club kreeg geen groen licht van de gemeente Wingene om haar stadion up te graden en kon zo de zware licentie-voorwaarden niet halen. Om te kunnen promoveren naar Eerste Nationale moest het stadion onder meer uitgebreid worden, maar dat was niet mogelijk op de huidige site. Dat was al langer bekend, maar toen was nog niet geweten hoe zwaar de licentie-voorwaarden waren. Zwevezele vroeg geen licentie aan voor de Nationale reeksen en trad afgelopen seizoen aan in Tweede Provinciale.

KVK Zwevezele Paul Degroote

Nu gaat het zelf nog verder, want KVK Zwevezele maakt een doorstart in Vierde Provinciale. Het hoofdbestuur, met voorzitter Paul Degroote, Christof Dupon en Francky Vanlerberghe besloten op het einde van het seizoen 2022-2023 de taken door te geven en de raad van bestuur te ontbinden. Zo komt er een eind aan het enorme succes van de West-Vlamingen. Zwevezele klom van de laagste Provinciale reeksen op tot Tweede Nationale en was erg succesvol. Ook de tweede ploeg in Tweede Provinciale en de vrouwenploeg waren een voltreffer. Toch betekent dit niet het einde van Zwevezele. Een enthousiast team uit het jeugdbestuur zal de taken voortaan op zich nemen. In twee jaar tijd van Tweede Nationale naar Vierde Provinciale, dat is helaas hoe we het kort moeten samenvatten.

Twee jaar geleden speelde Zwevezele nog tegen teams als Lokeren-Temse en Eendracht-Aalst:

Ook interessant