Opvallend: JPL-ploeg speelt na tien seizoenen eindelijk nog eens thuis op speeldag één

De laatste competitiewedstrijd in de Jupiler Pro League van vorig seizoen ligt nog maar net achter ons of het vizier staat alweer 100% gericht op het nieuwe seizoen dat binnen een dikke maand wordt afgetrapt. Bij KAS Eupen zullen ze alvast niet slap mogen beginnen, want hun start is heel erg pittig. Bij de bekendmaking van de nieuwe kalender vallen er altijd wel enkele dingen op. Zo zien we dat Anderlecht het niet getroffen heeft, maar ook over KAA Gent valt iets te zeggen...

Eerste speeldag KAA Gent

Anderlecht heeft van alle Belgische 'topploegen' wellicht de moeilijkste start: eerst op verplaatsing naar Union en vervolgens landskampioen Antwerp ontvangen in het eigen Lotto Park. Uiteraard waren de RSCA-supporters niet te spreken over hun moeilijke speelschema. De fans van KAA Gent daarentegen zullen wellicht wel tevreden zijn over hun programma: zij mogen eindelijk nog eens thuis spelen op speeldag één.

Gent speelt eindelijk eens thuis

KAA Gent vat het nieuwe seizoen thuis aan tegen KV Kortrijk. Op zich lijkt dat niet speciaal, maar wel als je weet dat de Buffalo's daarvoor tien seizoenen op rij telkens op verplaatsing moesten beginnen. De reden? Vaak ligt dat aan de Gentse Feesten. Het drukke stadsfestival lokt tien dagen lang veel mensen naar de stad en ook nog eens een voetbalmatch erbij pakken, is voor de politie niet verantwoord. De Gentse Feesten liggen eind juli (op speeldag één) echter al achter de rug, waardoor dit geen probleem meer vormt. Na tien seizoenen mogen de Buffalo's eindelijk nog eens thuis aan het seizoen beginnen. Met andere woorden: het is de eerste keer dat er een Gents voetbalseizoen wordt afgetrapt in de Ghelamco Arena. Best opvallend!

kaa gent speeldag één ghelamco arena thuis

Vorig seizoen moest Gent het seizoen nog aanvatten op Sclessin. De Buffalo's leken lang op weg naar de winst, tot Dussenne in de slotseconden de 2-2 maakte.

Ook interessant