TALENTJES! 2 beloftevolle verdedigers van Club Brugge stromen definitief door naar de A-ploeg

Club Brugge is maandag aan de eerste trainingen van het nieuwe seizoen begonnen. De komende weken staan er enkele oefenmatchen op het programma, met op zondag 17 juli de eerste officiële match van het seizoen met de Supercup tegen Gent. Uiteraard is de selectie wat aangepast ten opzichte van vorig seizoen. Sommige spelers mogen vertrekken, terwijl Jutgla en Meijer dan weer de nieuwkomers zijn en keihard werken in de fitness. Verder krijgen ook enkele jeugdspelers een kans om zich te bewijzen.

Club NXT

Het Laatste Nieuws meldt dat er momenteel elf 'stagiairs' van Club NXT mee mogen trainen met de A-ploeg. Na de voorbereiding wordt beslist wie definitief mag aansluiten bij de eerste ploeg. Twee jeugdspelers die dit seizoen al zeker doorstromen zijn Abakar Sylla en Ibe Hautekiet. Die eerste maakte vorig seizoen al zijn debuut voor blauw-zwart tegen Anderlecht en geldt als een groot talent in de verdediging.

Ibe Hautekiet

Ibe Hautekiet is ook een naam om in de gaten te houden. De 20-jarige centrale verdediger werd geboren in Kortrijk en heeft een marktwaarde van 200.000 euro. Vorig seizoen maakte hij indruk in de UEFA Youth League met Club NXT, zo scoorde hij twee goals in zes matchen. Het jaar voordien was hij ook titularis in Eerste Klasse B met Club NXT. Hautekiet zijn contract loopt echter af en geniet interesse van KV Kortrijk, maar blauw-zwart zou de kapitein van Club NXT graag langer aan boord houden en straks een kans geven in de A-ploeg. Het is geen geheim dat Carl Hoefkens meer wil inzetten op de jeugd, al wil hij ervaren spelers als Ruud Vormer ook graag behouden.

ibe hautekiet abakar sylla club brugge

In het verleden pakte Ibe Hautekiet nog uit met deze héérlijke elastico:

Ook interessant