Coucke deelt prik uit aan KVO-voorzitter: "Als je de facturen niet betaalt, dan heb je schulden"

Marc Coucke kwam zondagmiddag in aanvaring met Frank Dierckens, voorzitter van KV Oostende. Het ging onder meer over de financiële situatie van KVO. In de Zevende Dag gaf Dierckens Coucke namelijk de schuld voor de financiële crisis in Oostende. Dat kon Coucke niet aan zich laten voorbijgaan en hij ging dus in discussie.

In een interview met Radio 1 gaf de Anderlecht-voorzitter meer uitleg over financiële situatie in Oostende. "Als je de facturen niet betaalt, dan heb je schulden. Ik kan alleen maar vaststellen dat ze recent nog een speler hebben aangeworven. Ze betalen ook een dubbele winstpremie vandaag. Het zal wel goed zijn dan.Ach, eigenlijk is het allemaal mijn zaak niet - ik heb werk genoeg op Anderlecht. Ik had nooit gedacht hier zo’n dag te beleven.”, aldus Coucke.

Hij haalde ook nog eens uit naar Dierckens: "Je moet weten dat ik nooit zaken gedaan heb met meneer Dierckens. Wat hij zei klopte, maar was eenzijdig. Zijn marketingbudget is met miljoenen verlaagd. En ja, ik ken verschillende sponsors die er vertrokken zijn door de continue negativiteit. Dat is toch niet allemaal mijn schuld? Er is personeel vertrokken. Oké, maar als je om de maand een interview geeft waarin je zegt dat je misschien failliet zal gaan, dan zijn er mensen die aan zichzelf denken.", besluit Coucke.