RAFC-fans zien onverwacht lichtpuntje ondanks gelijkspel vs STVV: "Speelde met goesting!"

Op vrijdagavond mochten we eindelijk weer genieten van clubvoetbal. Het Belgische voetbalweekend werd geopend met Sint-Truiden dat de kampioen Antwerp mocht ontvangen op Stayen. De kwaliteit van de wedstrijd liet wat te wensen over, maar toch zagen we twee knappe goals. Net voor rust zette Steuckers de Limburgers op voorsprong en invaller Ejuke zorgde voor de 1-1 eindstand. Het zijn twee verloren punten voor de Antwerpenaren, die ondanks het resultaat wel een opvallende speler zagen uitblinken.

Ejuke vs Sint-Truiden

Na 45 minuten was het achtervolgen geblazen voor Antwerp. Jarne Steuckers werkte in de 42ste minuut goed af en mocht revelatie Aboubakary Koita bedanken voor de knappe assist. Mark van Bommel voerde aan rust twee wissels door: Wijndal kwam De Laet aflossen en Muja moest plaats ruimen voor Chidera Ejuke. Het was die laatste die de wedstrijd deed kantelen. Zijn werkkracht werd uiteindelijk beloond met een doelpunt in de 81ste minuut. Het was de eerste goal van de Nigeriaan in het shirt van the Great Old. De eerste maanden in rood-wit gingen voorlopig nog niet voor de wind, maar dit kan wel eens een keerpunt zijn. Over Ekkelenkamp was de Antwerp-aanhang echter niet zo tevreden. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties van enthousiaste Antwerp-fans over Ejuke: