Fantastisch! PES 2018 is voorgesteld en het ziet er fantastisch uit

PES 2018 komt in de rekken op 14 september, dat is enkele dagen voor FIFA 18 uitkomt.

De nieuwe versie belooft veel veranderingen met de vorige edities en hoopt zo het grote marktaandeel van concurrent EA SPORTS te doen krimpen. 

PES 2018 zal meer nieuwe nieuwigheden bevatten dan gelijk welke vorige editie. Dat bevestigde Konami, de maker van het spel.

Er zal een nieuw susteem zijn die het spel vloeiender laat verlopen. Er komt ook een nieuw interface voor de spelers die het makkelijker zal maken om door de menu's te navigeren. 

De wedstrijden zullen gespeeld worden op een realistische spelsnelheid. Daarnaast zal er ook een nieuw systeem zijn voor de dribbels. Dit zorgt ervoor dat je als speler meer controle hebt over de speler. 

Konami kondigde ook aan dat er een ‘REAL Touch + process’ zal zijn. Dit zorgt er voor dat spelers verschillend reageren op een inkomende pass. Zo hangt de controle af van de snelheid en de hoogte van de pass en het lichaamsdeel dat gebruikt wordt om de bal te controleren. 

Veel zaken zijn herwerkt. Zo is de manier waarop penalty's genomen worden en de aftrap door één speler herwerkt. Meer dan 20.000 visuele componenten zijn herwerkt: van de tunnels tot het gras. 

Konami heeft de spelersanimatie herwerkt en dit maakt de bewegingen van de spelers levensecht. Ook tattoos zullen in de nieuwe versie van het spel te zien zijn.