WK 2022: deze WK-wedstrijden worden op donderdag 24 november gespeeld

Eindelijk is het WK 2022 in Qatar van start gegaan. België opende het toernooi met een wedstrijd tegen Canada, waar het nu tijd is voor Portugal en Brazilië om het te laten zien.

Zwitserland-Kameroen (Groep G)

Het WK 2022 is ook het podium voor de eerste ontmoeting ooit tussen Zwitserland en Kameroen. Tijdens de vier afgelopen eindtoernooien wist Zwitserland het telkens minimaal tot de achtste finale te schoppen. Toch moet het Kameroen, halve finalist van afgelopen Afrika Cup, niet onderschatten. Donderdag is het om 11:00 uur tijd voor beide landen om zich te laten gelden.

Uruguay-Zuid-Korea (Groep H)

Tijdens het WK 2010 was Luis Suárez met twee doelpunten de grote man tijdens Uruguay-Zuid-Korea (2-1). Twaalf jaar later komen beide landen elkaar wederom tegen op een WK en speelt Suárez tegenwoordig voor jeugdliefde Nacional. Vier jaar geleden kwamen Uruguay en Zuid-Korea elkaar alweer eens tegen, waar het de Aziaten waren die er met een 2-1 overwinning vandoor gingen. Wie pakt er de eerste punten in Groep H? We zien het donderdag vanaf 14:00 uur.

Portugal-Ghana (Groep H)

Weet Cristiano Ronaldo dit WK te scoren, dat is het de eerste voetballer ooit die dat tijdens vijf wereldkampioenschappen doet. De eerste tegenstander waar de aanvaller dat kan tegen gaan proberen is Ghana, het laagst geplaatste land van dit WK. Toch heeft het land er met nieuwkomer Iñaki Williams, Ajax-uitblinker Mohammed Kudus en Arsenal-middenvelder Thomas Partey een aantal goede namen. Tijdens het WK van 2014 stonden de twee landen al een tegenover elkaar, waar Portugal met 2-1 te sterk was. En wie scoorde toen de winnende goal? Juist, CR7. Wie gaat er donderdag om 17:00 uur met de winst van door?

Brazilië-Servië (Groep G)

Misschien wel een van meest favorieten om het WK in Qatar te winnen is Brazilië. Met op elke linie wel een aantal wereldtoppers, moet het land wel ver komen. Tijdens het laatste WK strandde het in 2018 in de kwartfinale van het toernooi. Dit jaar opent het de jacht op de wereldbeker tegen Servië, dat ook tijdens de groepsfase van 2018 de tegenstander was. Toen wist Brazilië met 0-2 te winnen? Kan Servië dit jaar stunten? We zien het donderdag vanaf 20:00 uur.

Speelschema WK 24 november

Portugal Ghana Uruguay Zuid Korea Zwitserland Kameroen Brazilië Servië WK 2022