Alles wat je moet weten over Karl Vannieuwkerke: jobs, vriendin en wielrennen

Wie is Karl Vannieuwkerke?

Karl Vannieuwkerke is een Vlaamse sportverslaggever, presentator en schrijver van boeken en columns. Hij is een van de bekendste televisiegezichten van Vlaanderen als het aankomt op sport. 

Hoe oud is Karl Vannieuwkerke?

Karl Vannieuwkerke werd geboren op 19 januari 1971 in Ieper, wat hem 51 jaar oud maakt. Tegenwoordig woont hij in Diksmuide, een rasechte West-Vlaming dus.

Wat studeerde Karl Vannieuwkerke?

Karl Vannieuwkerke deed zijn middelbaar in het Sint Vincentius College in Ieper. Daarna studeerde hij toegepaste communicatie aan de HIEPSO in Kortrijk. 

Welke jobs heeft Karl Vannieuwkerke gedaan?

Karl Vannieuwkerke begon als freelance verslaggever te werken bij de krant 'Het Volk'. Halverwege de jaren 90 verschenen in Vlaanderen regionale televisiezenders en zo kon hij in 1994 aan de slag als sportverslaggever en nieuwslezer bij het West-Vlaamse FocusTV. In 1997 begon Vannieuwkerke te werken bij de Sporza als live-sportverslaggever en presentator van sportprogramma's. Daar werd hij echt bekend door programma's als Vive le vélo en De 12de man. 

In welke sporten is Karl Vannieuwkerke gespecialiseerd?

Toen Karl Vannieuwkerke net begon bij de VRT richtte hij zich op tennis en wielrennen. Gaandeweg is hij zich specifiek beginnen toespitsen op wielrennen, maar ook op voetbal. Zo presenteerde hij allerhande programma's rond het EK en het WK voetbal. Zelf is Vannieuwkerke een fervent sporter. Zo Hij verdedigde jaren het doel bij de jeugd van KVK Ieper, speelde ook heel lang tennis op een hoog niveau en is tweevoudig vice-Belgisch kampioen cyclobal.

Wielrennen

Karl Vannieuwkerke vormt sinds februari een gouden duo samen met José Decauwer tijdens de wielerklassiekers. Hij volgde Michel Wuyts op die twintig jaar lang de de wielerwedstrijden heeft becommentarieerd. Daarnaast is Vannieuwkerke ook host van het praatprogramma Vive le vélo tijdens de Tour én tijdens de Tour voor vrouwen. 

Diksmuide

Karl Vannieuwkerke heeft daarnaast ook een hart voor voetbal, en in het bijzonder voor de Eerste Provincialer KSV Diksmuide waar hij ondervoorzitter is. 

Wie is de vriendin van Karl Vannieuwkerke?

Vier jaar geleden geraakte bekend dat Karl Vannieuwkerke opnieuw de liefde had gevonden, niet zo heel lang nadat hij zijn scheiding had aangekondigd met Ellen Daems. Hij vormt nu een koppel met Caroline Vereenoghe, een 35-jarige dierenarts. Tot op heden zijn de twee nog steeds samen en hebben ze zelfs een kindje. Uit zijn vorige huwelijk heeft hij twee kinderen, Marte en Jef Vannieuwkerke genaamd. 

Is Karl Vannieuwkerke genezen van kanker?

In oktober 2014 werd bij Vannieuwkerke speekselklierkanker vastgesteld. Eind vorig jaar werd hij gelukkig volledig genezen verklaard. 

Kan Karl Vannieuwkerke voetballen?

Instagram

Ook interessant