Wie is Andreas Verstraeten, een Belgische verdediger van Royal Antwerp FC?

Andreas Verstraeten is een zeventienjarige linkervleugelverdediger van Royal Antwerp FC. Momenteel komt hij uit voor de beloften in Eerste Nationale, maar hij speelt ook mee in de UEFA Youth League-campagne tegen Porto, Shakhtar en FC Barcelona. Verder is de verdediger, die ook defensief op het middenveld uit de voeten kan, een Belgisch jeugdinternational. Tijd om Andreas Verstraeten wat beter te leren kennen!

Wie is Andreas Verstraeten Royal Antwerp FC?

Andreas Verstraeten werd geboren op 10 januari 2006 in Herentals en is op moment van schrijven zeventien jaar oud. De linksvoetige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, werd opgeleid bij KFC Heidebloem Puluderbos en Beerschot AC, maar komt nu uit voor de Young Reds in Eerste Nationale. Dat is de beloftenploeg van Royal Antwerp FC in Eerste Nationale. Verder is Verstraeten ook een vaste waarde in de UEFA Youth League, de beloftenversie van de Champions League. Zo gaf hij tegen Shakhtar Donetsk een assists in de 1-2 nederlaag.

Andreas Verstraeten Belgisch jeugdinternational

Andreas Verstraeten is ook een Belgisch jeugdinternational. Op dit moment komt hij uit voor de Belgische U18. In oktober 2023 werd hij door Sébastien Pocognoli en Thomas Vermaelen opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Engeland en Zuid-Korea. Hij kwam toen respectievelijk 32 en 58 minuten in actie in twee wedstrijden die uiteindelijk werden gewonnen na strafschoppen. Verstraeten heeft als linksvoetige verdediger een mooie toekomst voor zich. De vraag is nu wanneer hij zijn officieel debuut zal mogen maken voor de Great Old in de Jupiler Pro League. Hij mocht afgelopen zomer alvast mee op oefenstage in Oostenrijk.

Een jeugdfoto van Andreas Verstraeten: