Opsteker voor Club? Europese tegenstander leeft ook met kopzorgen toe naar UECL-match

Club Brugge neemt het donderdagavond om 18u45 op verplaatsing op tegen Lugano in de UEFA Conference League. Geen evidente klus gezien de zwakke vorm van blauw-zwart en de stand in de groep. Lugano staat met 4/6 namelijk gedeeld eerste na een gelijkspel tegen Bodo/Glimt en een knappe uitzege tegen Besiktas. Toch loopt het de laatste weken ook niet van een leien dakje bij de Zwitsers, en zijn er nog enkele factoren die in het voordeel van Club kunnen spreken. Een mini-opsteker voor blauw-zwart?

Conference League Club Brugge

FC Lugano speelde op speeldag één thuis 0-0 gelijk tegen Bodo/Glimt. Op speeldag twee wonnen ze met 2-3 van Besiktas, en dat terwijl ze aanvankelijk nog met 2-0 in het krijt stonden. Komende donderdag wacht om 18u45 een thuismatch tegen het zwalpende Club Brugge. Blauw-zwart telt eveneens vier punten en strijdt dus om de eerste plek in haar Conference League-poule. Club kent de laatste tijd mindere resultaten, maar bij FC Lugano gaat het niet veel beter.

FC Lugano-Club Brugge

FC Lugano staat in de Zwitserse competitie amper zesde, terwijl Club Brugge zevende staat in de Jupiler Pro League, een gelijkaardige situatie. Lugano verloor haar laatste twee competitiewedstrijden. Thuis tegen Servette en afgelopen weekend op het veld van Grasshoppers, tot dan de voorlaatste in de stand. Lugano slikte de winning goal pas in de 93ste minuut, geen prettig gevoel in aanloop naar de Europese match tegen blauw-zwart. Bovendien tellen de Zwitsers enkele geblesseerden. Ignacio Aliseda en Milton Valenzuela zijn twee sterkhouders die er tegen blauw-zwart niet zullen bijzijn. Club Brugge krijgt dus een uitgelegen kans om de eerste plek in de poule te veroveren. Het hoeft trouwens geen heksenketel te verwachten in Zwitserland. Lugano moet uitwijken naar het stadion van FC Zürich en speelt dus geen echte thuismatch. Tegen Bodo/Glimt zaten er nog geen 2.000 fans in het stadion. Enkele factoren die in het voordeel van Club Brugge kan spelen.

Sommige Club Brugge-fans opperen om deze opstelling tegen FC Lugano:

Ook interessant