Yari Verschaeren is één van de jonge slachtoffers van de langgerekte worsteling met 'The Process'

Yari Verschaeren is één van de jonge slachtoffers van de langgerekte worsteling met 'The Process'

Peter Vandenbempt zag en ziet dat het nog steeds niet draait bij Anderlecht. Hij merkt nu zelfs op dat er slachtoffers beginnen te vallen... Het is een lang en moeilijk 'proces' dat Vincent Kompany voor ogen heeft. Vraag dat maar aan Yari Verschaeren.

"Een van de jonge slachtoffers van de langgerekte worsteling van Anderlecht met The Process is Yari Verschaeren", vertelt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. "De terugval na een zwaar seizoen waarin hij veel moest spelen, in combinatie met de studies en aan het eind nog een EK is logisch. Z’n eerste cap bij de Duivels was mooi, maar niet goed getimed van de bondscoach, want Verschaeren verdwijnt mee in het moeras waarin Anderlecht almaar dieper wegzakt."

"In Jan Breydel moest Verschaeren zich een ongeluk lopen achter een ongrijpbare bal en naar ervaren leiders hoeft hij niet te zoeken, ze zijn er niet. De diepe malaise bij Anderlecht is collectief én individueel met twijfelende spelers die in Brugge kansloos weggeblazen werden."

"Coach Davies verklaarde voor de match dat het keerpunt nabij is, dat de ploeg almaar dichter komt bij wat Vincent Kompany voor ogen heeft. En dat is vreemd want op het veld zijn de aanvankelijk nog duidelijke (voetbal)ideeën vervaagd en het halve alternatief met wat ‘lelijker’ voetbal biedt ook al geen soelaas."