OEI... U21 Rode Duivels pakten 26 op 30 in WK-kwalificatie in 2018, hier spelen ze nu

Doorstoten van de nationale jeugdreeksen tot de A-ploeg, het is niet al te veel spelers gegeven. Denk maar aan onze nationale beloftenploeg die het in 2018 zo goed deed. De mannen van Johan Walem waren in een poule met onder andere Zweden, Turkije en Hongarije niet te stuiten en plaatsten zich voor het EK een jaar later met een fantastische 26 op 30. Ze verloren dus niet één keer in tien wedstrijden. Wij gingen eens kijken hoe het nu met die ploeg is gesteld.

U21 België 2018

Het EK in 2019 draaide helaas voor de jonge Duivels op een grote sisser uit. De Belgen werden uitgeloot in een poule met Italië, Spanje en Polen en pakten daarin geen punten. Nul op negen en een roemloze aftocht.

Van de ploeg die kwalificatie wist af te dwingen, wist er tot nu toe nog niemand écht zijn weg te vinden naar de A-kern. Wout Faes, Dodi Lukebakio, Zinho Vanheusden en Sebastiaan Bornauw slagen er af en toe in om geselecteerd te worden, maar daar blijft het ook bij. Orel Mangala heeft met €20 miljoen de grootste marktwaarde, maar ook hij werd nog nooit geselecteerd. Verder zit Isaac Mbenza bijvoorbeeld zonder club sinds deze week, nadat hij bij Qatar SC aan de slag was.

U21 Rode Duivels 2018 spelen nu hier

Ook interessant