SCHRIJNEND: 32-jarige ex-Rode Duivel is clubloos na degradatie naar ... Griekse derde klasse!

Hoe zou het nog zijn met... Yassine El Ghanassy? Ooit was hij nog een zeer groot talent in het Belgisch voetbal en bij KAA Gent was hij geweldig. Hij speelde afgelopen seizoen bij het APS Zakynthos, in de tweede klasse van het Griekse voetbal. De Marokkaanse-Belg speelde er tien matchen mee, met daarin één goal en één assist. Zakynthos werd afgelopen seizoen troosteloos laatste in de Griekse tweede klasse en een verlengd verblijf zat er duidelijk niet in voor El Ghanassy. Het was ondertussen al de tiende ploeg waar hij voor in actie kwam. 

El Ghanassy

Tussen 2008 en 2012 was El Ghanassy een van dé attracties van de Jupiler Pro League. De Marokkaanse Belg speelde wekelijks de pannen van het dak bij KAA Gent en leek klaar om de 'next big thing' van het Belgisch voetbal te worden. Dat leverde hem in 2011 ook twee selecties op voor de Rode Duivels. Maar daar bleef het helaas bij...

APS Zakynthos

De motor van El Ghanassy begon al zeer vroeg te sputteren en eigenlijk kon hij nooit echt zijn potentieel waarmaken. De winger kende heel wat omzwervingen: van West Brom tot Heerenveen, van Al-Ain tot Nantes en zelfs KV Oostende (waar hij wel opnieuw op niveau acteerde). Uiteindelijk nam het Hongaarse Ujpest hem in maart van vorig jaar over, maar enkele maanden later mocht hij alweer gaan. Sinds 31 januari 2022 speelde hij bij APS Zakynthos in de Griekse tweede klasse, maar sinds deze zomer is de 32-jarige Belg alweer clubloos. Wie pikt hem op?

Yassine El Ghanassy in zijn gloriedagen bij KAA Gent:

Ook interessant