Deze 11 van RSCA werden 6 jaar geleden na verlengingen uitgeschakeld tegen United, hier spelen ze nu...

In 2017 kende RSC Anderlecht net als dit jaar een uitstekende Europese campagne. Paars-wit kon doorstoten tot de kwartfinales van de Europa League na Zenit Sint-Petersburg en APOEL Nicosia succesvol uit te schakelen. In de 1/4de finales was niemand minder dan Manchester United de tegenstander. In de heenwedstrijd in het toenmalige Constant Vanden Stockstadion eindigde de match op een 1-1 gelijkspel na doelpunten van Henrikh Mkhitaryan en Leander Dendoncker. De terugwedstrijd op 20 april 2017 op Old Trafford kon nog alle kanten uit. Vandaag exact zes jaar geleden!

Manchester United-Anderlecht 

In de return kon opnieuw Henrikh Mkhitaryan de score openen, maar Anderlecht kon in de tweede helft de bordjes gelijk via een doelpunt van Sofiane Hanni. Er werd niet meer gescoord in de reguliere speeltijd en dus moesten verlengingen uitmaken wie naar de halve finale mocht gaan. Uiteindelijk was het Marcus Rashford die in minuut 107(!) het winnende doelpunt kon maken voor The Red Devils. Je vraagt je misschien af waar de RSCA-spelers die toen aan de aftrap stonden nu spelen. Wij bij Voetbalflitsen hebben dat voor jou opgezocht.

Hier spelen ze nu

Deze spelers stonden aan de aftrap voor de wedstrijd Manchester United-Anderlecht in de kwartfinale van de Europa League (2-1) en tussen haakjes staat erbij waar ze nu spelen: Rubén Martínez (zonder club), Dennis Appiah (Saint-Etienne), Kara Mbodj (zonder club), Uros Spajic (Rode Ster Belgrado), Ivan Obradović (gestopt), Leander Dendoncker (Aston Villa), Youri Tielemans (Leicester City), Sofiane Hanni (Al-Ahli SC), Frank Acheampong (Shenzhen FC), Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj) en Lukasz Teodorczyk (gestopt). Bij United stonden onder meer Pogba, Shaw, Lingard, Ibrahimovic, Fellaini en Blind tussen de lijnen.

Mancherster united-anderlecht kwartfinale UEL 2017

Een samenvatting van Manchester United-Anderlecht (2-1)