2 goals in 2 matchen: Southampton-fans vellen nu al een oordeel over uitleenbeurt van Onuachu

Trabzonspor leed maandagavond een pijnlijke nederlaag op het veld van Hatayspor, de ploeg van Carlos Strandberg (ex-Club Brugge) en Didier Lamkel Zé (ex-Antwerp en KV Kortrijk). Stond in de basis bij Trabzonspor: Paul Onuachu. De Nigeriaanse aanvaller was zeker niet verantwoordelijk voor de nederlaag, integendeel. De ex-Gouden Schoen scoorde en liet scoren. Toen hij vervangen werd in de 68ste minuut stond zijn ploeg nog 0-2 voor. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nog drie keer en pakten ze de drie punten.

Paul Onuachu vs Hatayspor

Paul Onuachu wordt dit seizoen door Southampton verhuurd aan het Turkse Trabzonspor. Niet onlogisch, want bij de Engelse ploeg scoorde hij in twaalf wedstrijden geen enkel doelpunt. Toch vinden de Southampton-fans het zeer spijtig dat ze hem (tijdelijk) lieten gaan. Ze vinden hem een perfect profiel voor in de Championship en oordelen dat ze hem niet genoeg kansen hebben gegeven. Ook tegen Besiktas scoorde Onuachu trouwens al, zo zit hij aan twee goals en één assist in twee wedstrijden. Bekijk hieronder zijn doelpunt tegen Hatayspor:

De Southampton-fans vinden het zéér spijtig dat hij werd uitgeleend aan Trabzonspor: 

"Het is crimineel wat we met hem en Orsic hebben gedaan"

"Ik zeg het je, als Rusell ontslagen wordt, haal Romain en Paul dan terug, zij spelen een belangrijke rol. Ik ben het zat om vast te houden aan spelers die in het systeem passen. Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon te spelen op de sterke punten van sommige spelers als bewezen is dat ze resultaten boeken als ze op de juiste manier worden gebruikt?" 

"We mochten hem nooit uitgeleend hebben" 

"Hij zou dit zeker kunnen gedaan hebben in de Championship" 

"Met andere woorden: we speelden hem niet op de juiste manier uit" 

"Ik weet nog dat we spelers een jaar de tijd gaven om zich aan te passen. Nu worden ze afgeschreven als ze in hun eerste 5 wedstrijden niet ongelooflijk zijn. Lange Paul kreeg nooit een reeks wedstrijden om te zien wat hij kon. Ondertussen begint Adams elke wedstrijd" 

"Hadden we maar een grote targetspits zoals hem" 

"Verspild door Selles. Zou een handige, andere stijl zijn geweest voor de Championship. Jammer dat we niet de beste crosser gebruikten om voor te zetten naar deze enorme eenheid" 

"Misschien was hij nog niet klaar voor de Premier League, maar een fatsoenlijk manager had hem zeker goed kunnen gebruiken in de Championship. Die jongen maakt doelpunten" 

"Gaf ook een assist voor het eerste doelpunt. Dat zijn dus twee goals en een assist in twee wedstrijden voor Paul Onuachu. Het is fair om te zeggen dat hij niet goed of helemaal niet is gebruikt om zichzelf te bewijzen bij zijn moederclub"