Auwtch: VTM-kijkers vellen UNANIEM oordeel over Gilles De Bilde als commentator tijdens UCL-finale

Dirk Deferme en Gilles De Bilde waren zaterdagavond de twee VTM-commentatoren bij de Champions League-finale tussen Manchester City en Inter Milaan. Die laatste maakte echter niet veel indruk bij de VTM-kijkers, getuige de vele tweets die we hieronder hebben gebundeld. Ze vonden het voor de match al balen dat hij werd ingezet voor de finale, en dat werd tijdens de wedstrijd gewoon bevestigd volgens hen.

Gilles De Bilde Champions League-finale VTM

Gilles De Bilde Sari Kees

Gilles De Bilde heeft geen favoriete club en probeert dus als journalist en co-commentator een neutrale houding aan te houden. Daarom dat hij begin dit jaar ook één van de presentatoren op het Gala van de Gouden Schoen was. De ex-profvoetballer ging viraal tijdens de show, maar dat was helaas niet op de manier waarop hij zelf gehoopt had. De Bilde herkende Sari Kees namelijk niet, de speelster van OH Leuven die één van de favorieten was om de vrouwelijke Gouden Schoen te winnen. De Bilde richtte zich tot de verkeerde persoon toen hij enkele vragen stelde. Een pijnlijk moment die je hieronder kan zien. 

Uiteraard kwam er massaal veel kritiek op deze actie: 

Gilles De Bilde Genk-Anderlecht

Gilles De Bilde is verre van de meest geliefde commentaar op de Belgische televisie. Zo kwam er veel kritiek op zijn verslaggeving tijdens de Croky Cup-match tussen Genk en Anderlecht op VTM. Toen vonden ze hem zelfs erg partijdig.

Het is niet de eerste keer dat Gilles De Bilde onder vuur komt te staan:

Net binnen