Ajax-fans weer welkom bij FC Utrecht

De supporters van Ajax kunnen zich in 2017 weer opmaken voor het uitduel bij FC Utrecht. Het afgelopen seizoen waren de fans van de Amsterdammers niet welkom, maar daar komt het aankomende jaar verandering in. Daarbij moet wel gezegd worden dat het uitvak nog niet volledig bezet gaat worden.

Volgens Het Parool mochten er slechts vijfhonderd kaarten worden verdeeld, maar Ajax heeft daar nog driehonderd bij weten te verdienen. Achthonderd kaarten zijn er dus beschikbaar. Dit terwijl er twaalfhonderd mensen in het uitvak passen.

Spreekkoren

In een voorgaand duel op 6 april 2015 tegen Ajax waren er vanuit het vak met fanatieke fans van de Bunnikside antisemitische spreekkoren te horen geweest, waarna het vak als straf de wedstrijd daarna leeg moest blijven. De club besloot daarop hun eigen seizoenkaarthouders te verdelen over het stadion. Maar dat vergrootte volgens burgemeester van Utrecht Jan Van Zanen het risico op confrontaties met fans uit Amsterdam, en dus waren zij niet welkom.

Ajax speelt op 22 januari weer uit in de Galgenwaard. Mocht deze wedstrijd rustig verlopen, dan zijn bij de volgende wedstrijd in Utrecht weer 1200 supporters welkom.