Wie is Hans Vandeweghe?

Wie is Hans Vandeweghe? 

Hans Vandeweghe werd geboren op 2 januari 1958 in Gent. Het is een Vlaamse sportjournalist die  nogal een opmerkelijke mening heeft en zeer streng durft zijn voor iedereen. 

Hoe oud is Hans Vandeweghe? 

Begin 2022 werd Hans Vandeweghe 64 jaar. 

Wat is de job van Hans Vandeweghe? 

Hans Vandeweghe is als sinds 1978 een journalist, maar werkt daarnaast ook als communicatieverantwoordelijke en schrijver. 

Waar werkte Hans Vandeweghe? 

Hans Vandeweghe begon zijn carrière bij De Morgen. Nadien was hij twee jaar directeur communicatie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Van 1993 tot 2004 werkte hij in Nederland als chef-redacteur van Sport International. Daarnaast schreef hij jaren over sport voor de Tijd, Knack en Humo. Voor De Morgen was hij vijf jaar lang chef sport. Nadien werd hij columnist bij Het Nieuwsblad en De Standaard. 

In 2011 werd hij algemeen directeur van de Wielerbond Vlaanderen, maar nadat hij een lacherige uitspraak deed over Belgische snowboarders werd hij daar op staande voet ontslagen. Vanaf dan keerde hij terug naar De Morgen om columns te schrijven en om grote sportreportages te maken. 

Geeft Hans Vandeweghe les? 

Ja, sinds 1996 doceert hij Geopolitiek van de Sport aan VLEKHO en sinds 2006 doet Vandeweghe dat ook aan de VUB en aan VIVES in Brugge. 

Werkte Hans Vandeweghe ooit voor KAA Gent? 

In 2014 werd hij aangetrokken door de Oost-Vlamingen als extern communicatieadviseur. 

Schreef Hans Vandeweghe boeken? 

Hans Vandeweghe schreef zes boeken. Zo was hij onder andere co-auteur bij Ik, Jean-Marie Dedecker en Jacques Rogge "Pour la beauté du sport". Zelf schreef hij: 'Wie Gelooft die Coureurs/Renners Nog?'.