Opvallend! Vanhaezebrouck deelt dezelfde mening als Kompany: "Het is absolute onzin!"

Na de overwinning van Gent tegen Anderlecht zondagavond staan de Buffalo's voor het eerst dit seizoen in de top vier. Ze wonnen met 1-0 na een late treffer van Tissoudali, die zijn ploeg zo op 58 punten zet in de stand. Dat zijn er evenveel als Anderlecht, maar Gent heeft één keer meer gewonnen en dat geeft de doorslag. België is het enige land dat dit systeem gebruikt en dat vinden beide coaches ridicuul. 

Hein Vanhaezebrouck

"Kijk: ik ben voorstander van een klassement op basis van het doelpuntensaldo. Dan zouden we er gewoon niet aan te pas komen, want dat van Anderlecht (+31) is veel beter dan dat van ons (+21). Dat vind ik veel eerlijker dan het huidige systeem. Maar ja, we moeten als enige in de hele wereld toch per se aan dit systeem vasthouden", stelt de Gent-trainer. 

"Ik ben ook voorstander van minstens 6 ploegen in de Champions' play-offs. Want dit gedrocht om toch absoluut met 18 teams te willen spelen en dan maar met 4 teams voor de titel te kunnen spelen, is absolute onzin. Er zijn te veel goeie, grote ploegen in België. Dus moet je met minstens 6 ploegen kunnen strijden", voegt Vanhaezebrouck er nog aan toe. Met 'dit gedrocht' bedoelt hij dat het absoluut met achttien ploegen in 1A willen spelen - en daardoor slechts met vier teams play-offs spelen -, belachelijk is.

Gent-Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck is ondanks de overwinning en de sprong over Anderlecht (door het systeem) nog steeds meelevend met Paars-Wit: "Ik voel mee met Vincent Kompany, want Anderlecht heeft een fantastisch parcours afgelegd. Ze verdienen het om in de Champions' play-offs te zitten. Die kans is trouwens nog altijd zeer reëel."

vanhaezebrouck JPL Gent-anderlecht

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link