Degradatiekandidaat? Belgische eersteklasser verliest eerste oefenmatch tegen ... Derde Nationaler

KV Kortrijk kon zich afgelopen seizoen maar net handhaven in de Jupiler Pro League. Helaas lijkt het er niet meteen op dat het nieuwe seizoen veel beter wordt, integendeel. De Kerels verloren hun eigenaar, CEO én trainer. Deze week werd Kortrijk wel overgenomen door de Kaminski Group, waardoor de West-Vlaamse club eindelijk weer positief naar de toekomst kan kijken. Om te beginnen: een nieuwe trainer en daarna veel inkomende transfers, want dat lijkt broodnodig.

Eendracht Wervik KV Kortrijk

KV Kortrijk speelde zaterdag al een eerste oefenmatch tegen provinciegenoot Wervik uit Derde Nationale. Gueye schoot de Kerels op voorsprong in de eerste helft, maar uiteindelijk werd nog met 2-1 verloren, een pijnlijke en verrassende eindstand. We moeten de uitslag natuurlijk wel met een korreltje zout nemen, want zo werd de volledige tweede helft bijvoorbeeld enkel maar met beloften gespeeld. De uitslag hoeft op zich niet veel te betekenen, maar het is wel een duidelijk signaal dat er een serieuze kwaliteitsinjectie moet komen, wil KV Kortrijk komend seizoen de degradatie vermijden. Stonden onder meer aan de aftrap tegen Wervik: Vandenberghe, Bruno, Challouk, Avenatti, Mbayo, Messaoudi en Gueye. Toch geen onaardige ploeg. 

Het is een jaarlijkse gewoonte dat beide ploegen het in de voorbereiding tegen elkaar opnemen. Normaal wordt wel makkelijk gewonnen...