Pech voor Club Brugge: toptarget voor verdediging verkast naar het buitenland

Feyenoord gaat zich op korte termijn versterken met Bart Nieuwkoop en haalt daarmee een oude bekende terug naar Rotterdam-Zuid. Dat nieuws meldt Voetbal International woensdagmiddag. De Rotterdammers halen hem weer op bij de club aan wie hij verkocht werd, namelijk Royale Union Saint-Gilloise.

In België deed hij het enorm goed en de vleugelverdediger greep twee keer maar nipt langs het kampioenschap in de Jupiler Pro League. De Rotterdammers houden steeds serieuzer rekening met het vertrek van Geertruida en hebben zich daardoor ook al gemeld in Brazilië voor Nino. Hij moet vooral gaan gelden als optie in de as van de defensie, terwijl een terugkeer van Nieuwkoop is voor de flank.

Arne Slot wil hem graag toevoegen aan zijn selectie en daardoor de concurrentiestrijd met Marcus Pedersen op laten bloeien. Vorig seizoen miste Nieuwkoop nauwelijks minuten in België en groeide hij uit tot vaste waarde van het elftal. Dat betekent dat er na zes jaar Feyenoord opnieuw een vervolg komt voor de verdediger en volgens VI 'kijkt hij uit om terug te keren'. Opvallend: Club Brugge zag in hem de ideale vervanger van Tajon Buchanan. Zij vissen dus naast het net.

Ook interessant