De bal rolt straks weer in de Bundesliga! Zorgt Bayern voor vijf op een rij?

Vorige week konden de liefhebbers van Duits voetbal al hun hartje ophalen met wat bekervoetbal, maar vanaf vrijdag is het tijd voor ‘the real deal’. Titelverdediger Bayern München gaat verder zónder Pep Guardiola en opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Wordt de dominantie van Der Rekordmeister dit seizoen doorbroken? Of komt er gewoon nog maar eens een titel bij?

Het vertrek van Guardiola naar Man City was meteen ook het belangrijkste nieuws bij Bayern. De Spanjaard was in München goed voor landstitel na landstitel, maar kon niet zorgen voor de fel begeerde eindzege in de Champions League. ‘Pep’ werd ondertussen vervangen door de Italiaan Carlo Ancelotti en dat is wat ons betreft een goede keuze. ‘Carletto’ is een man met tonnen ervaring aan het hoofd van Europese topclubs zoals Real Madrid, AC Milaan en PSG.

Aan de ploeg zelf is weinig veranderd. Achterin kreeg het team een kwaliteitsinjectie met de komst van Mats Hummels en Bayern haalde met Renato Sanches één van de uitblinkers van het voorbije EK binnen. Een jonge kracht op het middenveld die voor dynamisme kan zorgen is zeker bruikbaar, want met Robben (32), Ribery (33) en Xabi Alonso (34) heeft Bayern toch al wat dertigers rondlopen.

Met nu vier titels op een rij en een bijzonder goed gestoffeerde kern wordt het geen sinecure om Bayern van een vijfde titel op rij te houden. De laatste jaren was de dominantie van Bayern enorm. Logisch dus dat je met een gokje op een nieuwe titel niet echt rijk kunt worden, met een notering waarbij je slechts 1,12x je inzet terugkrijgt.

Hoe dan ook. Mocht de honger bij Bayern toch wat verdwenen zijn na die vele successen in de Bundesliga, dan is en blijft Borussia Dortmund het beste alternatief. We hadden het al over het vertrek van Hummels, maar Dortmund verloor ook nog twee van zijn toppers aan de teams uit Manchester. Mkhitaryan trok naar United, Gundogan naar City. Desondanks deed Dortmund interessante transfers. Götze keerde terug naar het oude nest, Schürrle kwam over van Dortmund en met Ousmane Dembele en Raphael Guerreiro haalde geelzwart jong talent uit de Franse Ligue 1. Als Borussia kampioen wordt dit seizoen, schenkt Unibet je een interessante odd waarbij je inzet maal 7 wordt vermenigvuldigd. Een gokje waard als je het ons vraagt, want Carlo Ancelotti is een coach die traditiegetrouw ook véél aandacht besteedt aan de CL waardoor in eigen land soms wat te vaak puntenverlies volgt. Afwachten…

Andere titelkandidaten zijn er eigenlijk niet. Volgens Unibet zijn Leverkusen (odd 24), Schalke 04 (odd 61) en Wolfsburg (odd 71) fikse outsiders en we kunnen de bookies alleen maar gelijk geven. Zij zullen vooral vechten voor de derde plaats en rechtstreekse CL-kwalificatie. Maar laat ons ook Borussia Mönchengladbach niet vergeten! ‘Die Fohlen’ plaatsten zich afgelopen week in stijl voor de CL dankzij o.a. een hattrick van Thorgan Hazard tegen YB Bern. Gladbach werd vorig seizoen vierde en als je denkt dat ze dit seizoen minstens één plaatsje hoger eindigen, dan kan ook een gokje aan odd 5 interessant zijn.

Wie wordt topschutter in de Bundesliga dit seizoen? Vorig seizoen werd een spannende tweestrijd tussen Lewandowski (30 goals) en Aubameyang (25 goals) beslecht in het voordeel van de Pool. Ook dit jaar is ‘Lewa’ weer topfavoriet voor Unibet. Als hij zichzelf opnieuw tot topschutter kroont, krijg je 2,20x je inzet terug. De leukste alternatieven zijn wellicht Aubameyang (odd 7) én ook Thomas Müller (odd 16!!).

Je kunt tot slot ook voorspellen welke ploeg het meeste goals maakt komend seizoen. Vorig seizoen was dat, ondanks de titel voor rivaal Bayern, wel degelijk Dortmund. Borussia scoorde 82 keer, ofwel twee goals meer dan Bayern. Denk je dat die Schwarzgelben daar opnieuw in slagen? Dan krijg je van Unibet een odd van 2.

Haast je dus snel naar de site van Unibet en plaats een weddenschap op het komende Bundesliga-seizoen. Voor nieuwkomers die nog geen account hebben of geen geld meer op hun account hebben, heeft Unibet erg interessante promoties klaar. Wacht dus niet en surf als de bliksem naar Unibet.be !