OHL-fans walgen van reactie Knokke na 'matige' bekerloting: "Respectloos, dikkenekgedoe!"

Royal Knokke FC uit Eerste Nationale is de enige amateurclub die dit seizoen nog actief is in de Beker van België. In de zestiende finales schakelden ze knap KV Mechelen uit na strafschoppen. In de volgende ronde wacht OH Leuven, opnieuw thuis. Een match om naar uit te kijken, maar het is nog maar een understatement om te zeggen dat spelers én supporters wat teleurgesteld waren na de loting. Zij hadden namelijk liever een echte 'topclub' gehad...

Knokke loting Croky Cup

Donderdagavond verscheen er een reportage van Royal Knokke FC op VRT NWS. Ze waren namelijk live aanwezig in de kantine van de kustploeg toen de loting er werd uitgezonden. Toen voor aanvang van de Croky  Cup-loting aan spelers, bestuursleden en supporters werd gevraagd wie ze het liefst uit de bus zagen komen, kwamen logischerwijs namen als Club Brugge, Anderlecht en Genk naar boven. Met andere woorden: ze hoopten op een 'echte' topaffiche, maar uiteindelijk werd het 'maar' OH Leuven. Toen die ploeg uit de trommel tevoorschijn kwam, was het duidelijk dat de kantine eerder matig enthousiast reageerde.

Knokke-OH Leuven Croky Cup

"Het eerste gevoel was ontgoocheling", klonk het bij Knokke-aanvoerder Ruben Vanraefelghem. Assistent-coach Olivier De Cock zei dan weer het volgende: "We hadden in de volgende ronde graag tegen een topteam gespeeld zoals Club, Genk of Anderlecht. Het is niet zo en nu moeten we proberen een ronde verder te gaan". Dat men bij Royal Knokke FC (en dan vooral de fans) minder tevreden zijn met deze loting, schoot bij sommige OHL-fans in het verkeerde keelgat. Anderlecht, één van de gewenste tegenstanders, kwam dan weer uit tegen Standard Luik.

OHL-fans not amused

De OHL-fans vonden dat de mensen van Knokke in de reportage vrij arrogant over hun club spraken. Enerzijds omdat ze doen alsof OH Leuven niet veel voorstelt, en anderzijds dat ze nu stiekem denken kans te maken om door te stoten. De supporters van OH Leuven hopen dan ook op een 'payback' in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park begin december. Met korte broek en frigobox? Hoe dan ook, de volledige reportage kan je bekijken op de website van Sporza.

knokke oh leuven croky cup

knokke ohl croky cup

knokke ohl croky cup

knokke ohl croky cup

knokke ohl croky cup