Kijkers Croky Cup-loting staven 'trucage' met balletjes: "Het bewijs dat het opgenomen werd"

Donderdagavond werd er om 17u30 geloot voor de 1/8ste finales in de Croky Cup. De mooiste affiche werd uiteindelijk Anderlecht-Standard. Alles verliep via een livestream op YouTube waar Francky Dury de balletjes uit de trommel mocht halen. Toch zijn sommigen er van overtuigd dat het niet 'live' was en er wat met de balletjes getrukeerd werd...

Croky Cup loting

Er duiken op sociale media enkele 'theorieën' op... "Hier is het bewijs dat het opgenomen is (je had je horloge moeten af doen Francky). Dus het is 12u12 als hij de bal eruit haalt en 12u15 als hij de naam van Anderlecht onthult, dat is lang om het kaartje uit te pakken.", klinkt het bij een Standard-fan op 'X'. Het ligt duidelijk gevoelig dat de Rouches naar het Lotto Park trekken in de volgende ronde.

Een andere kijker stelde zich ook vragen bij de loting...

"Na het bekijken van de volledige video, denk ik echt dat het een domme blunder is van een (relatief) oude man (Francky Dury) & het amateurisme van de organisatoren. Na elke ballentrekking doet hij hetzelfde: hij gooit de bal in een lade (?) en legt het kaartje neer."

"Hij lette gewoon niet op de allereerste bal door hem weg te leggen voordat hij het kaartje liet zien. Hij werd waarschijnlijk afgesneden. Omdat het de eerste bal is, kun je niet valsspelen. Dan had je moeten valsspelen bij de tweede bal. Kortom, ik denk niet dat er iets anders is dan nietigheid"

Iemand anders vond het verdacht dat er balletjes werden geopend, het papiertje onder tafel verdween en daarna getoond werd. 

Tegelijkertijd vond diezelfde kijker dat er een bal teruggelegd werd die aanvankelijk werd genomen. 

Herbekijk hier de volledige livestream en oordeel vooral zelf. Wij zijn uiteraard van oordeel dat alles vlekkeloos verliep.