EFL Cup final: Man United favoriet versus Southampton

Normaal stond vandaag de ‘Manchester derby’ op het programma in de Premier League. Maar dat competitieduel werd uitgesteld, omdat de rode kant van Manchester vandaag massaal naar Wembley trekt. Drie dagen na de passage van AA Gent, wordt daar vandaag namelijk de EFL Cup final, ofwel de finale van de Ligabeker, gespeeld. Wij bekijken de odds.

Vorig seizoen won United de FA Cup en ook dit seizoen zijn de Red Devils nog op koers om de finale te halen. Dan moeten ze half maart wel voorbij Chelsea, evident wordt dat niet. In de EFL Cup, die tot voor kort nog Capital One Cup heette, staat Man United al een pak verder. Een zege tegen Southampton zou voor Mourinho de eerste prijs zijn bij United. De Portugees schakelde in de ‘road to the final’ alvast stadsrivaal City uit op weg naar de finale, maar The Saints verrasten met de uitschakeling van Liverpool én Arsenal.

United, zesde in de Premier League op amper 4 punten van City op de tweede plaats, is in goeden doen. Het verloor slechts één van zijn laatste 25 matchen en dat was de terugmatch in de halve finale van de EFL Cup toen Hull in minuut 85 nog scoorde. Een te verwaarlozen doelpunt. Mourinho’s ploeg hield bovendien in zes van de laatste zeven matchen de nul. Het illustreert de vorm waarin United verkeert. De Mancunians moeten het op Wembley wel doen zonder spelmaker Henrik Mkhitaryan, Southampton en trainer Claude Puel hopen dat seizoensrevelatie Boufal speelklaar geraakt. Van Dijk en Austin zullen we alvast niét in actie zien. Voor The Saints is dit hét hoogtepunt van het seizoen. Met een 11e plaats valt er in de Premier League niet veel meer te rapen en een B-team van Southampton werd uitgeschakeld door Arsenal in de FA Cup.

Onze vijf tips voor de EFL Cup final:

Haast je snel naar de site van Unibet en plaats een weddenschap op Manchester United-Southampton. Voor nieuwkomers die nog geen account hebben of geen geld meer op hun account hebben, heeft Unibet erg interessante promoties klaar. Wacht dus niet en surf als de bliksem naar Unibet.be !