Feyenoord-fans ondanks winner enorm scherp voor ex-JPL-sterkhouder: "Van niveau PEC Zwolle"

Op de elfde speeldag had Feyenoord enorm veel moeite bij RKC Waalwijk (1-2). Denilho Cleonise (25') hees de gastheer op voorsprong, Quinten Timber (35') stelde orde op zaken. De Belg Shawn Adewoye groeide in blessuretijd van de eerste helft uit tot antiheld bij RKC met een rechtstreekse rode kaart en een veroorzaakte strafschop, maar Santiago Gimenez faalde. Na de onderbreking schonk Bart Nieuwkoop (64', ex-Union Sint-Gillis) de Rotterdammers toch de volle buit in Waalwijk. Naast Adewoye begon ook Chris Lokesa in de verliezende basis, terwijl Thierry Lutonda en Zakaria Bakkali invielen.

Bart Nieuwkoop vs RKC Waalwijk

Op hetzelfde moment leed AZ duur puntenverlies na een late gelijkmaker van Club Brugge-huurling Cisse Sandra. Ondanks de winnende treffer van Nieuwkoop waren de Feyenoord-fans enorm scherp voor de 27-jarige rechtsachter. Voetbalflitsen verzamelde de negatieve reacties.