Op welke datum wordt de Gouden Schoen 2022 uitgereikt en waar kan je de show bekijken?

Volgende week is het zover: dan vindt het Gala van de Gouden Schoen opnieuw plaats. De naam die het meest naar voren wordt geschoven, is die van Club Brugge-doelman Simon Mignolet. Vincent Mannaert gaf alvast aan dat hij het echt zou verdienen. Maar wanneer wordt de Gouden Schoen 2022 nu eigenlijk uitgereikt en waar kan je de show bekijken? Voetbalflitsen zocht het even voor jou uit!

Datum Gouden Schoen 2022: wanneer wordt hij uitgereikt?

Het Gala van de Gouden Schoen staat elk jaar met stip genoteerd bij de Belgische voetbalfans, want het is zowat de meest prestigieuze individuele trofee die een voetballer uit de Jupiler Pro League kan winnen. We zagen in het verleden al heel wat memorabele edities. Denk maar aan deze van Sergio Conceiçao, die gewoon te laat kwam. Op woensdag 25 januari 2023 vindt de nieuwe editie van de Gouden Schoen plaats, we zoeken dan een opvolger voor Paul Onuachu.

VTM

De Gouden Schoen 2022 kan je ook dit jaar integraal bekijken op VTM vanaf 20u35. Maarten Breckx, Lies Vandenberghe en Gilles De Bilde verzorgen de presentatie van deze show. het gaat intussen al om de 69ste editie van deze prestigieuze prijs! De winnaar zullen we rond 22u kennen. Wij kijken er alvast naar uit!

In 2014 trok Thorgan Hazard nog aan het langste eind: