LIVE: Volg hier alles over de schandaalpraktijken in het Belgisch voetbal

Het Belgisch voetbal is momenteel in de ban van de schandaalpraktijken omtrent het witwassen van geld en matchfixing. Volg hier alles op de voet...

Bart Vertenten en Sébastien Delferière krijgen dramatisch nieuws te horen

Bart Vertenten en Sébastien Delferière zullen geen enkele wedstrijd in het Belgisch voetbal meer fluiten. Erger nog: ook op het internationaal toneel zullen ze niet meer te zien zijn. Het Uitvoerend Comité van de KBVB nam officieel hun FIFA-badge af.

Bram Van Driessche en Nathan Verboomen zullen hun plaatsen innemen. In totaal komen zeven Belgische arbiters in aanmerking voor internationale wedstrijden. Delferière zat in groep 1, net onder de Elitegroep. Een groepje lager zat Vertenten. Hij zat net als Alexandre Boucaut en Jonathan Lardot in groep 2.

Ook Frank Raes had te maken met Dejan Veljkovic en vertelt opvallende anekdote

Er zijn heel wat mensen betrokken in het voetbalschandaal van de laatste weken. Zo heb je scheidsrechters, trainers, makelaars en spelers. Nu blijkt dat Dejan Veljkovic ook bevriend was of toch wilde zijn met de voetbaljournalisten. Zo onthulde Frank Raes een opvallend verhaal in Extra Time.

"Ik heb ook wel eens een shirt opgestuurd gekregen van de heer Veljkovic, zonder dat ik hem ooit gezien had. Ik kreeg dat gewoon toegestuurd, tien jaar geleden. Het was een shirt van Anderlecht met Jovanovic op, één van zijn spelers. "Ik heb dat aanvaard, ook al kende ik die man niet. Ik kreeg dat gewoon op de redactie toegestuurd. Dat is blijkbaar een tactiek om mensen in te leiden", aldus Raes in Extra Time.

Om jaloers op te zijn: de vriendin van Neymar ziet er vreselijk heet uit in bikini

Van Neymar mag alles gezegd worden, maar dat hij geen smaak heeft, neen! Maak kennis met zijn knappe vriendin Bruna:

Noronhe-se por @neuronha

Een bericht gedeeld door Bruna Marquezine ♡ (@brumarquezine) op

⚓️ Ph by @elvisnm

Een bericht gedeeld door Bruna Marquezine ♡ (@brumarquezine) op

Slechte timing: KAA Gent maakt zichzelf belachelijk met de 'Buffalo Watch', WTF!

De Belgische voetbalwereld is momenteel in de ban van de schandalen omtrent witwassing en matchfixing. In dit kader zagen we dat makelaars horloges uitdeelden als geschenk voor een overeenkomst. Slechte timing of niet: KAA Gent beslist om net nu een luxehorloge te verkopen op hun site. Vreemd!

Nieuwe update in het Belgisch voetbalschandaal: "Bayat heeft mij lijfelijk bedreigd"

Dennis van Wijk is deze avond te gast bij Play Sports Kick-Off. Hij had het onder meer over zijn periode bij KV Mechelen en zijn relatie met Bayat. Die laatste zou hem nog bedreigd hebben toen hij Charleroi naar eerste hielp... 

Eigen schuld? Dit nieuws maakt alles nog wat pijnlijker voor Bart Vertenten

De matchfixing waar Bart Vertenten verzeild is in geraakt, heeft zware gevolgen voor zijn carrière. Hij is niet alleen levenslang geschorst in het Belgisch voetbal, hij zal ook nooit meer een match in Europa fluiten. Dat meldt La Capitale.

"Nu zal de UEFA nooit meer een beroep op hem doen. Nochtans stond Vertenten op de drempel van de elitegroep. Na een extreem positief rapport voor zijn prestatie in de Europa League-wedstrijd tussen Arsenal en Vorskla Poltava was het de bedoeling van de verantwoordelijke om hem een topwedstrijd op de vierde speeldag toe te vertrouwen, als laatste echte test op weg naar de top. Met zijn 30 jaar en een diploma radiologie op zak had hij alles om te slagen". Helaas...

Lees ook:
KRC Genk heeft het volledig gehad met Marc Coucke: "Het moet stoppen"

Marc Coucke heeft zich als voorzitter van Anderlecht én de Pro League niet populair gemaakt bij de andere Belgische clubs. Hij roepte iedereen op om de scheidsrechters een hart onder de riem te steken na de schandalen van afgelopen week. De supportersfederatie van KRC Genk kan er niet om lachen.

"Eerst en vooral moet Marc Coucke voor zijn eigen deur keren. Als voorzitter van de Pro League en voorzitter van Anderlecht gokt hij op twee paarden. Je kan toch niet zeggen dat paars-wit geruisloos uit deze affaire is gekomen? Het moet stoppen. De stal moet uitgekuist worden", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Lees ook:
Scheidsrechter Delferière beleeft erg moeilijke tijden: "Een man in tranen"

Scheidsrechter Sebastien Delferière wordt verdacht van matchfixing, maar is voorlopig wel vrij. De man beweert niets met omkoping te maken te hebben, zo laat zijn advocaat Didier De Quevy weten...

'Hij heeft inderdaad één procent korting op de aankoop van een auto geaccepteerd en erkent een vriend te zijn van Veljkovic. Hij heeft die toevallig ontmoet en wist zelfs niet dat hij een spelersmakelaar was'', klinkt het in Le Soir. Het is dan ook niet verrassend dat Delferière het moeilijk heeft met de feiten. ''Hij is er verschrikkelijk aan toe en begrijpt niet wat er gebeurt. Ik zag een man in tranen", aldus De Quevy.

Lees ook:
Bart Vertenten beleeft moeilijke tijden in de gevangenis

Het ziet er niet goed uit voor Bart Vententen. De Belgische scheidsrechter wordt beschuldigd van matchfixing en vertoeft tegenwoordig nog in de cel. Daar heeft hij het heel moelijk.

“Ik heb mijn cliënt bezocht in de gevangenis. Hij houdt zich ondanks ­alles mentaal sterk, maar het is zwaar voor hem. Ik heb hem ook het nieuws over die degradatiematch van Cercle voorgelegd, maar ik wil daar niets over kwijt", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Werd ook deze wedstrijd in de JPL omgekocht? "Daar gebeurden héél rare dingen"

Van twee wedstrijden uit de JPL is reeds bekend dat er matchfixing zou gebeurd zijn. Uiteraard worden dan al snel andere dubieuze matchen in vraag gesteld. Een voorbeeld was de degradatiematch van Cercle enkele seizoenen geleden. Ze verloren met 2-3 na een buitenspeldoelpunt en drie goals in enkele minuten tijd. 

Volgens supporter Stef Verdeyen zou er nog een andere wedstrijd omgekocht kunnen zijn: Ik vind wel dat Eupen - Moeskroen ook eens grondig onderzocht mag worden, want daar gebeurden wel héél rare dingen", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Ook Marc Coucke wordt verdacht van maffioze praktijken: "Kan hij dat even uitleggen?"

Marc Coucke is naast voorzitter van RSC Anderlecht, ook voorzitter van de Pro League. Hij gaf vrijdag aan maatregelen te willen treffen voor de recente schandalen. Toch lijkt de man zelf niet helemaal onschuldig te zijn volgens Hans Vandeweghe, journalist bij De Morgen. Die wist te vertellen dat Coucke een makelaar tot bijna 40% commissie gaf op een miljoenentransfer...

DUIDELIJKHEID! Deze 9 mensen zitten momenteel in de cel voor schandaalpraktijken

In totaal worden 19 mensen in het Belgisch voetbal verdacht voor maffieuze praktijken. 9 daarvan werden ook effectief aangehouden en verblijven momenteel in de cel. Een overzicht: 

 • Mogi Bayat: spelersmakelaar: witwaspraktijken
 • Laurent Denis: advocaat van Bayat: witwaspraktijken
 • Dejan Veljkovic: spelersmakelaar: criminele organisatie, witwaspraktijken en matchfixing
 • Maria Bogjevska: vrouw van Veljkovic: criminele organisatie, witwaspraktijken
 • Karim Mejjati: spelersmakelaar: witwaspraktijken
 • Dragan Siljanoski: spelersmakelaar: criminele organisatie en witwaspraktijken
 • Bart Vertenten: scheidsrechter: criminele organisatie en matchfixing
 • Olivier Somers: bestuurder van KV Mechelen: matchfixing
 • Thierry Steemans: bestuurder van KV Mechelen: matchfixing
Nieuwe shock? Daarom wordt maandag een belangrijke dag omtrent het voetbalschandaal

We zijn al heel wat geweten te komen betreffende de schandaalpraktijken in het Belgisch voetbal. Mogelijks volgt maandag een belangrijke nieuwe stap in het dossier. Dan zullen namelijk de andere partijen inzicht krijgen in het dossier. De kans is groot dat er nog een aantal zaken aan het licht zullen komen. Volgt maandag een nieuwe shock?

Club-fans maken Sammy Neyrinck compleet af na fake news: "Wat een stommekloot"

Sammy Neyrinck heeft het verkorven bij de Club-fans. De Sporza-journalist vond het niet kunnen dat de Brugse supporters Ivan Leko aanmoedigden, terwijl hij nog steeds verdacht wordt van witwaspraktijken. Neyrinck wordt dan ook afgemaakt op Twitter... 

Meer aan de hand? Vertenten floot ook deze beruchte degradatiematch met KVM in de hoofdrol

Bij KV Mechelen en Waasland-Beveren worden ze beschuldigd van matchfixing. Ook scheidsrechter Bart Vertenten zit in nauwe schoentjes. Het zou gaan over de degradatiestrijd van afgelopen seizoen, waar ze bij Malinwa er alles aan deden om in 1A te blijven. Zo zou er bij de wedstrijden Antwerp-Eupen en KV Mechelen-Waasland-Beveren gefixt zijn. Opvallend: ook in 2015 vond er een heel dubieuze wedstrijd plaats onderin het klassement.

Het gaat om de match tussen Cercle Brugge en KV Mechelen op 15 maart 2015 (speeldag 30). Groen-Zwart moest winnen en hopen dat concurrent Waasland-Beveren niet hetzelfde deed tegen Lokeren, anders was PO3 een feit. Cercle stond tot enkele minuten voor tijd 2-0 voor, maar toch verloren ze de match nog met 2-3. In enkele minuten tijd vielen er drie doelpunten; twee van Wolski en één van Veselinovic vanop de stip (waar Dussenne rood voor kreeg). Scheidsrechter van dienst: Bart Vertenten. 

Heel verdacht allemaal, want bij winst van KV Mechelen zou Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League blijven. Zouden ze hun nauwe samenwerking toen ook al eens eerder in de praktijk uitgevoerd hebben? Het ergste aan de wedstrijd tussen Cercle en Malinwa was misschien niet de totale ommekeer op het einde van de wedstrijd, maar 2-1 die er nooit had mogen vallen. Wolski stond duidelijk buitenspel. Herbekijk de samenvatting hier:

De duidelijke buitenspelfase bij de 2-1 in minuut 89

WTF! Malinwa-supporter heeft het helemaal gehad met zijn club en zet stadion te koop

Het zijn geen prettige tijden voor de Malinwa-supporters. De club degradeerde vorig seizoen uit de Jupiler Pro League en wordt nu ook beschuldigd van matchfixing. De kans is niet onbestaande dat de club volledig uit het Belgisch voetbal verdwijnt. Wat een zonde zou dat zijn voor het vernieuwde stadion. Deze fan heeft alvast een oplossing...

HUH? Is dit de enige echte reden waarom Vanhaezebrouck niet werd opgepakt?

Mogi Bayat zorgde er vorig seizoen voor dat Hein Vanhaezebrouck de nieuwe trainer van Anderlecht werd. Hij werd echter niet verhoord als getuige, of zelfs nog erger beschuldigd voor fraude zoals collega Ivan Leko. We zijn blij dat ook Vanhaezebrouck niet betrokken is, of lukte het de politie gewoon niet om hem op te pakken? :)

Club-fan Sven Ornelis wordt afgemaakt op Twitter: "Je wordt zieliger met de minuut"

Radiomaker Sven Ornelis is een Club-fan in hart en nieren. Hij plaatste onlangs een Tweet waar hij het niet snapt dat coach Ivan Leko (onterecht) werd ongepakt. De man krijgt echter veel kritiek, zelfs van collega-supporteres... 

Zo kan het ook! Club-fans zien één voordeel aan beschuldigingen tegen Ivan Leko

Het is natuurlijk voor niemand fijn dat Club-trainer Ivan Leko beschuldigd werd voor fraude. De Kroaat zelf loopt enorme imagoschade op, terwijl de fans met heel wat twijfels zaten. De fans proberen het echter positief te zien: de relatie tussen coach en achterban zal nog nooit zo sterk geweest zijn...

LAAG GEVALLEN! Worden dit volgend seizoen de tegenstanders van KV Mechelen?

De kans is niet onbestaande dat KV Mechelen moet degraderen of zelfs volledig moet stoppen met bestaan na beschuldigingen van matchfixing. Spelen ze volgend seizoen tegen deze ploegen uit vierde provinciale? :) 

HUH? Haalden Vertenten en Delferière hun inspiratie uit FC De Kampioenen? (VIDEO)

Bart Vertenten en Sebastien Delferière worden levenslang geschorst. Ze zouden wedstrijden gemanipuleerd hebben in ruil voor geschenkjes van makelaar Veljkovic. Zouden de twee hun inspiratie gehaald hebben bij DDT van FC De Kampioenen? "Een corrupte scheidsrechter is een rijke scheidsrechter" ;)

Het kan toch niet anders? Ook deze match met Delferière lijkt bijna omgekocht

Wellicht heeft het niks met de huidige beschuldigingen te maken, maar toch willen we dit niet aan jou laten voorbijgaan. Sebastien Delferière floot zo'n twee maanden geleden de terugwedstrijd tussen Zenit Sint-Petersburg en Dinamo Minsk in de voorlaatste voorronde van de Europa League. De heenmatch eindigde op 4-0 in het voordeel van Minsk, maar toch slaagde Zenit er toch nog in om door te stoten...

Na 90 minuten eindigde de terugwedstrijd verrassend genoeg ook op 4-0 en was het dus tijd voor verlengingen. Uiteindelijk werd het maar liefst 8-1 en vielen er twee rode kaarten. Bovendien werden er ook twee strafschoppen gegeven en ging een speler één keer volledig de mist in. Een heel opvallend resultaat omdat er tot dit duel slechts vijf clubs in geslaagd werden een 4-0 achterstand goed te maken. Zou Delferière er ook voor iets tussenzitten? 

Een samenvatting van de match:

Sensatie in de maak: degradatie dreigt voor Waasland-Beveren na matchfixing

Het zou wel eens erg slecht kunnen aflopen voor Waasland-Beveren. De Oost-Vlamingen worden beschuldigd van matchfixing. Concreet gaat het om de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren van afgelopen seizoen, waar Malinwa zo goed als zeker moest winnen om in 1B te blijven. Makelaar Veljkovic en bestuursleden van beide clubs zouden betrokken zijn bij de deal. Het is dan ook niet onmogelijk dat dit drastische gevolgen kan hebben..

"Als de matchfixing effectief bewezen wordt, zullen de betrokken clubs gestraft worden - wellicht met degradatie", besluit sportadvocaat Dimitri Dedecker in Het Nieuwsblad. Vooral voor Waasland-Beveren die nog steeds actief is in de Jupiler Pro League, zou dit een ramp zijn. Wat KV Mechelen betreft, dreigt een degradatie naar de Eerste Amateurklasse of een definitief einde in het Belgisch voetbal...

Deze 5 transfers van Club Brugge werden onlangs geregeld door de omstreden makelaars

Club Brugge heeft in het verleden al heel wat zaakjes gedaan met makelaars Bayat en Veljkovic. Nu zij verdacht worden van schandaalpraktijken, vinden we het interessant om hun transfers bij Blauw-Zwart te analyseren.

Bayat heeft deze zomer twee transfers geregeld: de verkoop van Limbombe aan Nantes en de aankoop van Rezaei bij Charleroi. Veljkovic daarnentegen heeft een aandeel in drie transfers. Afgelopen winter liet hij Tomecak van KV Mechelen naar Club Brugge verhuizen en ook Mats Rits kwam deze zomer over van Malinwa. De laatste speler is Karlo Letica, de Kroatische doelman van Blauw-Zwart.

Sven Ornelis begrijpt opsluiting Ivan Leko niet: "Maar moordenaars met enkelband komen vrij"

Radiomaker Sven Ornelis is een grote fan van Club Brugge. Hij vindt het niet kunnen dat coach Ivan Leko vannacht in de cel moest blijven... 

OEF! Club-fans zullen dit nieuws over Ivan Leko graag horen

Jan Van Steenberghe was zonet te gast in het VTM Nieuws. Hij had het over zijn cliënt Ivan Leko, die beschuldigd werd van fraude. Volgens zijn advocaat werd de Kroaat onterecht in de cel gehouden. Het zou 'enkel' gaan om een achterstallige betaling van enkele jaren geleden, toen hij nog actief was bij OH Leuven. Bovendien zouden die betalingen (niet) gebeurd zijn door zijn boekhouder. Er is dus geen sprake van geld witwassen of matchfixing. Oef. 

DRASTISCH! Vertenten en Delferière zullen NOOIT meer in België fluiten

Bart Vententen en Sebastien Delferière zullen geen matchen meer fluiten in België. "De KBVB onderneemt de nodige stappen opdat de twee betrokken scheidsrechters geen wedstrijden meer zullen leiden in de Belgische competitie," klinkt het bij de KBVB.

Opvallend: Deze statistiek bewijst dat Vertenten de Malinwa-spelers een handje hielp

Bart Vertenten zou betrokken zijn bij matchfixing. De man komt heel goed overeen met Dejan Veljkovic, huismakelaar van KV Mechelen. Vertenten wordt ervan beschuldigd Malinwa afgelopen seizoen een handje te helpen. Het eerste 'bewijs' is er alvast, want Vertenten floot verdacht veel strafschoppen voor De Kakkers...

UPDATE: Ivan Leko komt vrij, maar ziet er wel erg gebroken uit

Ivan Leko is zonet vrijgekomen zonder voorwaarden. Het is wel nog niet duidelijk of hij een verdachte blijft.

MATCHFIXING! Dit zijn de twee wedstrijden waar het allemaal om gaat

Een derde luik van het onderzoek van het federaal parket heeft betrekking op aanwijzingen van private omkoping in het kader van de redding van KV Mechelen. Het onderzoek spitst zich toe op Antwerp-Eupen (de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie) en de wedstrijd KV Mechelen-Waasland Beveren (de laatste speeldag). 

"Het onderzoek bevat aanwijzingen dat spelersmakelaar D.V. (Dejan Veljkovic) in samenspraak met 4 bestuursleden van KV Mechelen rechtstreeks of via bevriende contacten de uitslag zou beïnvloed hebben van die 2 wedstrijden. Hierbij lijken afspraken gemaakt te zijn met scheidsrechter B.V. (Bart Vertenten) en diverse bestuursleden van Waasland-Beveren."

Dit zijn de belangrijkste quotes uit de persconferentie van het federaal parket

Zonet was er een persconferentie van het federaal parket omtrent de schandaalpraktijken in het Belgisch voetbal. Dit waren de belangrijkste quotes: 

 • "Het onderzoek bevat aanwijzingen dat spelersmakelaar D.V. (Dejan Veljkovic) in samenspraak met 4 bestuursleden van KV Mechelen rechtstreeks of via bevriende contacten de uitslag zou beïnvloed hebben van die 2 wedstrijden."​
 • "Een derde luik van het onderzoek heeft betrekking op aanwijzingen van private omkoping in het kader van de redding van KV Mechelen. Het onderzoek spitst zich toe op Antwerp-Eupen (de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie) en de wedstrijd KV Mechelen-Waasland Beveren (de laatste speeldag)."
 • "Spelersmakelaar A.B. (Mogi Bayat) zou de transfers van verschillende spelers gemanipuleerd hebben met het oog om de eigen makelaarsvergoedingen te maximaliseren. Daarbij zouden constructies opgezet zijn om deze manipulaties verborgen te houden voor de betrokken clubs en spelers. Hierbij zou hij gebruik maken van de diensten van medeplichtige spelersmakelaars en van rechtspersonen in onder meer Frankrijk, Engeland en Luxemburg."
 • "De Belgische spelersmakelaar D.V. (Dejan Velkjovic) zou meermaals constructies opgezet hebben in samenspraak met KV Mechelen, Racing Genk, Lokeren, Club Brugge en Standard om zichzelf verdoken commissielonen voor zijn activiteiten als makelaar uit te betalen en om spelers voor wie hij optreedt verdoken vergoedingen en verloningen te bezorgen.""In het buitenland is er een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor 2 personen"
 • "Tijdens het onderzoek doken aanwijzingen op van mogelijke vervalsing van 2 wedstrijden in de degradatiestrijd tijdens het seizoen 2017-2018.
 • "Bij de huiszoekingen bij voetbalploegen werden verschillende dossiers in beslag genomen en 3 luxehorloges"
 • "In België werden gisteren 28 mensen opgepakt, 22 verschijnen voor de onderzoeksrechter"
Garagist getuigt: ook deze Belgische toptrainer kocht zijn wagen via Veljkovic

Eerder deze dag geraakte bekend dat scheidsrechter Delferière een korting van makelaar Veljkovic kreeg op zijn nieuwe wagen. François Thoen, eigenaar van een Volkswagen/Audi-garage in Aalst, weet er alles van. Hij zag de twee samen een nieuwe auto kopen, maar dat verbaast hem eigenlijk niet. De veelbesproken makelaar komt er wel regelmatig langs met klanten.

Op een vraag of Veljkovic ook al met andere figuren uit de voetbalwereld een auto kwam kopen, reageert de man verrassend. "Er is één naam die ze niet hebben gevonden en dat is die van Philippe Clement. Veljkovic heeft ooit zijn naam aanbevolen om voor zijn vrouw (van Philippe Clement, nvdr) een cabrio komen bestellen." (vanaf 3:35)

De man liegt niet:

ON-GE-ZIEN! Voor dit belachelijk laag bedrag kreeg Delferière korting op zijn nieuwe wagen

Vandaag verscheen in het nieuws dat Belgische scheidsrechters Vertenten en Delferière goed overenkwamen met makelaar Dejan Veljkovic. In januari zou Delferière zelfs een serieuze korting hebben gekregen op de aankoop van een volkswagen Tiguan. In ruil zou er dan wedstrijden gesaboteerd worden.

Opvallend: bij TV Oost gingen ze langs bij de autohandelaar die in januari de wagen verkocht aan Delferière. De man weet te zeggen dat de korting eigenlijk maar 1% bedroeg, dat is goed voor 250-300 euro. Is dit dan zo'n formidable korting? Hier moet meer achter zitten...

Prachtig! Op deze manier steken de Clubsupporters Ivan Leko een hart onder de riem

Het zijn zeer zware dagen voor Club Bruggecoach Ivan Leko. Eerst de eerste nederlaag van het seizoen, drie dagen later - en uiteraard nog veel erger - opgepakt in het kader van een onderzoek naar fraude en matchfixing. Op steun van de supporters kan de Kroaat alvast massaal rekenen.

Een Club Bruggefan stuurde gisteren de hashtag #wesupportleko de wereld in. Dat werd uiteraard meteen opgepikt en zorgde ervoor dat de aanhang van Club Brugge hun coach massaal steunden op sociale media. Loyaal zijn ze wel, die Bruggelingen!

Ook niet-Club Bruggesupporters hebben hun mening klaar:

Lees ook:
WTF! Op deze manier stond de persvoorlichter van Anderlecht Het Journaal te woord

Wat een gekkenhuis was het vandaag in het Belgisch voetbal. Een echte chaos. Zo ook voor de communicatiediensten van alle voetbalclubs. Zeker die van Anderlecht, zo blijkt...

Toen de persvoorlichter van Anderlecht gevraagd werd om meer info te verschaffen omtrent de situatie, kwam hij doodleuk aangereden om zijn brommer. Daarna stond hij gewoon de pers te woord met zijn helm op zijn hoofd. Dergelijke beelden hebben we nog niet vaak gezien... Komisch is het wel!

Lees ook:
'Arrestaties verricht in België; groot onderzoek naar fraude en matchfixing in Pro League'

België is op dit moment in de ban van twee grootschalige onderzoeken naar financiële fraude, witwassen van geld en matchfixing in de Jupiler Pro League. Twee machtige makelaars zijn woensdagochtend opgepakt in verband met deze onderzoeken, melden verschillende Belgische media.

"Bom onder het Belgische voetbal", meldt Het Nieuwsblad. De invloedrijke zaakwaarnemers Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zouden zijn gearresteerd. Zij doen veel zaken met Belgische topclubs. Het blijft echter niet bij makelaars; Club Brugge-trainer Ivan Leko en scheidsrechters Bart Vertenten en Sebastien Delferière zijn meegenomen voor verhoor. Volgens Het Laatste Nieuws is het federaal parket bezig met twee onderzoeken. Eén naar financiële fraude en witwassen binnen het Belgische voetbal, en het andere naar matchfixing in de hoogste Belgische afdeling. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.