Primeur? 3de Nationaler voor het eerst in zesde ronde beker na drie stunts... niet kansloos!

Een voetbalsprookje, wie droomt er niet van? De mannen van Elene-Grotenberge maken het mee. De club uit Derde Nationale heeft een plaatsje in de zesde ronde van de Croky Cup verdiend en is ook niet kansloos om het verhaal uit te breiden. Op zondag 10 september nemen de Oost-Vlamingen het op tegen Crossing Schaerbeek, die ook in Derde Nationale vertoeven. Elene-Grotenberge is overigens niet de enige Derde Nationaler die uitstekend aan het bekeren is...

Elene-Grotenberge Croky Cup

Eendracht Elene-Grotenberge mocht haar bekeravontuur aftrappen tegen BX Brussels in de tweede ronde van de beker. Een droge 3-0 stuurde hen door naar Mandel United, die na penalty's ook verslagen werden. Elene-Grotenberge wist na een knotsgekke wedstrijd tegen Sparta Petegem geschiedenis te schrijven: een 5-4 overwinning bezorgde hen een debuut in de vijfde ronde. In die vijfde ronde werd er met 4-3 gewonnen van Wezel en zo staat de club op een zucht van een duel tegen een eerste klasser. Die zucht heet Crossing Schaerbeek, dat zelf ook een mooi parcours naar de zesde ronde kende.