Vrancken ziet ex-ploeg en nieuwe ploeg strijden om Europees ticket

Het voetbal in België loopt op zijn einde. We kennen de kampioen. We weten wie er degradeert en wie promoveert naar eerste klasse. En ook alle Europese tickets zijn verdeeld… op eentje na. Het nummer 5 uit de Champions’ Play-offs neemt het namelijk nog op tegen de winnaar van de Europe Play-offs, ofwel KRC Genk tegen AA Gent. Zij strijden op zondagmiddag voor een plek in de 2e kwalificatieronde van de Conference League.

Wil je zelf online sportweddenschappen afsluiten?Registreer je dan bij Unibet!

Wouter Vrancken en Hein Vanhaezebrouck

Het wordt een speciale wedstrijd voor Hein Vanhaezebrouck. Hij zal namelijk voor de laatste keer langs de zijlijn van AA Gent staan. Zijn opvolger staat al klaar, want ondertussen werd een akkoord gevonden met coach Wouter Vrancken. Hij stapte enkele weken geleden op bij KRC Genk nadat het al eventjes scheef zat met het bestuur.

Vrancken kon sowieso niet aan boord blijven tot het einde van het seizoen, want de kans was heel groot dat Genk nog zou moeten strijden tegen zijn nieuwe club voor het laatste Europese ticket, zoals dat nu ook het geval is. Vrancken zal hoogstwaarschijnlijk deze opvallende wedstrijd tussen zijn ex-ploeg en nieuwe ploeg dan ook van dichtbij volgen.

Voorspelling KRC Genk – AA Gent

Kunnen ze zich bij KRC Genk nog opladen voor dit laatste duel? Dat is de grote vraag. In het begin van de Play-offs leken de Limburgers zich plotseling miraculeus te gaan mengen in de titelstrijd, maar die hoop werd al snel de das omgedaan door Club Brugge. Racing Genk kwam niet meer in de titelstrijd voor en verloor daarna de ene na de andere wedstrijd.

In hun laatste 6 wedstrijden konden ze amper 1 keer winnen van Antwerp, dat het nog slechter deed in de Champions’s Play-offs. Verder verloren ze maar liefst 5 keer met in totaal 15 tegendoelpunten en amper 3 gescoorde goals.

AA Gent walste ondertussen door Play-off 2 met 5 gewonnen wedstrijden uit hun laatste 6 duels. Ze scoorden aan de lopende band en verzekerden zich al enkele speeldagen voor het einde van de eerste plaats.

We verwachten dan ook dat AA Gent, toch wel duidelijk de ploeg in vorm, het laatste Europese ticket van voor de neus van KRC Genk zal wegsnoepen.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster!