Rode Duivels-fans delen meningen over 3de afgekeurde goal van Lukaku

België kwam al vroeg op voorsprong tegen Roemenië via Tielemans. Er volgden nog veel kansen maar we gingen rusten met een 1-0 voorsprong. Dat had ook 2-0 of 3-0 kunnen zijn, maar de Roemeense doelman Nita kwam enkele keren goed tussen. Geen rede voor Tedesco dus om al wissels door te voeren.

Gebeurtenissen tweede helft

De Roemenen kwamen sterk uit de kleedkamer en voetbalden meteen al enkele kansen bij elkaar. Het was toch De Bruyne die in de openingsfase van de tweede helft de grootste kans kreeg. Zijn gekrulde plaatsbal zoefde maar net naast de verste paal. Net na het halfuur zet De Bruyne met een splijtende pass Lukaku alleen voor doel. De spits trapt beheerst binnen, maar stond buitenspel. Zo scoort Lukaku zijn derde afgekeurde doelpunt in dit toernooi. Een paar minuten later knalt Lukaku opnieuw op doel, maar staat Nita opnieuw in de weg. Als de Rode Duivels die kansen blijven missen, kan het even goed 1-1 worden. De Roemeense counters komen er steeds beter uit, maar Casteels staat steeds pal. Een lange uittrap van Casteels schoot een kwartier voor tijd voorbij de Roemeense verdediging. De Bruyne kon profiteren en zette de 2-0 op het scorebord.

Lukaku heeft fans en haters. Ook na zijn derde afgekeurde goal van dit toernooi waren de reacties verdeeld. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties vanop X:

In de eerste helft lag Lukaku nog aan de basis van de openingsgoal...