RSCA-fans zien iets opvallends in 1ste helft van #BELROE: "Made in..."

Tedesco was duidelijk niet tevreden na de nederlaag tegen Slovakije en voerde maar liefst vier wissels door. Theate, Vertonghen, Tielemans en Lukébakio mogen alle vier starten tegen Roemenië ten koste van Debast, Carrasco, Mangala en Trossard. Bij Roemenië moet Florinel Coman plaats maken voor Valentin Mihaila op de linkerfank. België speelde al twaalf keer tegen Roemenië, waarvan er vijf werden gewonnen, vijf verloren en twee keer hielden ze elkaar in evenwicht. De recentste confrontatie eindigde in een 2-1 nederlaag, een oefenmatch in 2012.

Gebeurtenissen eerste helft

Het duurde amper één minuut voor de Rode Duivels om de 1-0 te maken. Lukaku legt de bal perfect af voor Tielemans die met rechts staalhard binnen knalt. Ook de Roemenen waren dreigend in de beginfase en dwongen Casteels tot een redding op een corner. Rond minuut achttien dribbelde Lukébakio zich vrij aan de rand van de zestien meter. De Roemeense doelman moest een zweefduik uit zijn mouw schudden. Op het halfuur knalt Doku vanuit een scherpe hoek op doel en dwingt hij Nita opnieuw tot een save. Zo gaat België met een kleine voorsprong de rust in.

Heel wat Anderlecht-fans wezen op X op de makelij van de openingsgoal. Het doelpunt werd opgezet door Tielemans en Doku, de assist kwam van Lukaku en Tielemans maakte zelf mooi af. Een goal met een paars-wit randje dus. Dat maakten de RSCA-fans meteen duidelijk: