JPL-fans zien één zwakke schakel aan rust in #USGAND: "Helemaal om zeep!"

Union lijkt met de zes op zes tegen Antwerp de vorm van de reguliere competitie te hebben teruggevonden. Anderlecht won al haar thuiswedstrijden, maar kon nog maar één punt pakken buitenshuis. Paars-wit, met Dreyer die terugkeert uit blessure, gaat op zondagavond op bezoek bij Union. 

Gebeurtenissen eerste helft

De eerste grote kansen zijn in de beginfase voor Anderlecht. Delaney kon niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal en de trap van Ashimeru werd van de lijn gehaald. Nog voor de tiende minuut gaat Debast defensief in de fout waardoor Amoura op doel kon besluiten. Schmeichel stond goed op te letten en redt. Anderlecht blijft kansen creëeren, maar Moris doet een knappe double save op pogingen van Dreyer en Dolberg. Tegen de gang van het spel in lijkt Union dan toch op voorsprong te komen. Machida kopt op de paal waarna de bal bij Mac Allister beland die binnenkopt. De VAR greep echter in wegens buitenspel van de Argentijn op het moment van de kopbal. Zo gaan de Brusselse buren rusten met 0-0.

Anderlecht speelde in vergelijking met de vorige uitmatchen een goede eerste helft, maar toch viel één speler wat uit de toon. Debast leek verdedigend niet erg secuur en dat viel ook de kijker op. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties:

Lees meer over deze wedstrijd!