Voorbeschouwing Union - Anderlecht: alles wat je moet weten

Club Brugge won zondagmiddag met 1-2 op het veld van Antwerp en legt zo opnieuw de druk bij de twee Brusselse clubs in de strijd om de titel. Union kende een dramatische start van de play-offs, maar heeft met 6 op 6 tegen Antwerp de vorm teruggevonden. Anderlecht leidt de play-offs al even, maar spelen vooralsnog niet als een kampioen en hebben het moeilijk op verplaatsing.

Union SG opstelling

Het zijn voorlopig niet de play-offs van Union-doelman Moris, maar hij start tegen Anderlecht wel opnieuw tussen de palen. Mac Allister, Burgess en Machida vormen de defensie met Teklab en Castro-Montes op de flanken. Het middenveld bestaat uit Vanhoutte, Lazare en dé man in vorm Cameron Puertas. De Zwitser scoorde al vier wedstrijden op rij in de play-offs en was vier keer trefzeker in de dubbele confrontatie met Antwerp. Het spitsenduo van vanavond is opnieuw Nilsson en Amoura.

RSC Anderlecht opstelling

De defensie van Riemer is ondertussen geen geheim meer. Schmeichel, Augustinsson, Vertonghen, Debast en Sardella moeten voor een clean sheet zorgen vanavond. Ashimeru wordt na een goede invalbeurt tegen Cercle Brugge beloond met een basisplek naast Rits en Delaney. Hazard is nog steeds afwezig, dus Stroeykens bekleedt de linkerflank met Dreyer op rechts. De Deen keert terug uit blessure en werd vorige week erg gemist tegen Cercle. Dolberg start in de spits en gaat op zoek naar zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

Meer lezen over dit duel? Klik hier