Club-fans twijfelen aan één vaste waarde in hun ploeg: "Tijd voor..."

De eerste helft tussen Genk en Club Brugge ging vrij gelijk op met enkele kansen voor beide ploegen. Club scoorde net voor rust de 0-1. Nusa kon zich voorbij zijn tegenstander dribbelen en bereikte Skov Olsen die koeltjes voorbij van Crombrugge schoof. De Club-fans waren desondanks niet tevreden over het spel van hun ploeg en bij uitstek nieuwe spits Gustaf Nilsson. Beide ploegen starten de tweede helft met dezelfde elf.

Gebeurtenissen tweede helft

Beide teams kregen in de openingsfase van de tweede helft een kans. De grootste was voor Nusa die de verre hoek zocht vanop de linkerflank. Van Crombrugge moest zich volledig uitstrekken om de stand op 0-1 te houden. Na een uur spelen wordt een voorzet gedevieerd door Matte Smets. De bal gaat op de arm van Nilsson en wordt niet goed verwerkt door van Crombrugge. Zo belandt de bal bij Skov Olsen die de bal in het lege doel trapt. Een VAR-review leert ons dat het een geldig doelpunt is. Zo maakt de Deen zijn tweede van de middag en staat Genk 0-2 in het krijt. Nog geen minuut na de bevestiging van de 0-2 forceert de pas ingevallen Karetsas een penalty na handspel van Mechele. Steuckers eist de penalty op en zet feilloos om: 1-2. Rond minuut 70 lukt het Genk om de netten te doen trillen, maar de assistgever stond buitenspel. Meteen erna gaat het in de opbouw fout bij Club Brugge, maar Mignolet, die aanvankelijk in de fout gaat, redt de meubelen voor blauw-zwart. Tolu kopte tien minuten voor tijd de 2-2 voorbij Mignolet. Ook hier was er sprake van buitenspel, maar de VAR ontkrachtte dit. Wanneer iedereen dacht dat de punten gedeeld zouden worden, denkt Hrosovsky daar anders over. De Slowaak knalt vanop de rand van de zestien meter in de rechterbovenhoek. Het werd nog enkele keren heet voor het doel van van Crombrugge, maar Genk hield stand.

Enkele Club-fans lieten op X weten dat ze graag een andere doelman zouden zien in hun ploeg. Mignolet nam enkele risico's in de opbouw en dat liep ei zo na fout af. Jackers keepte op het einde van vorig seizoen erg goed en verdient volgens velen opnieuw zijn kans. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties:

In de eerste helft kwam er ook al veel commentaar op nieuwe spits Nilsson...