Club-fans wijzen zwakke schakel aan bij rust vs Genk: 'Miskoop!'

Zondagmiddag trapten Genk en Club Brugge de Belgische voetbalzondag op gang. Beide ploegen wisten nog niet te winnen en staan met 1/6 aan de aftrap. Beide teams starten de wedstrijd met heel wat wissels ten opzichte van de vorige verloren partijen.

Gebeurtenissen eerste helft

In de eerste vijf minuten kwam Club Brugge tot twee maal toe goed weg. Tolu kreeg twee keer snel na elkaar een grote schietkans, maar beide pogingen zoefden over het doel van Mignolet. Het antwoord van blauw-zwart liet niet lang op zich wachten. Nilsson kon ongehinderd de zestien binnen dribbelen en op doel besluiten. De bal week nog af en dwong van Crombrugge tot een goeie redding. Even later was het Nusa die een poging ondernam, maar het schot kreeg niet genoeg kracht mee. Het gaat snel op en neer want Tolu kadreerde zijn derde poging. Mignolet hield de West-Vlamingen op 0-0. Net voor rust komt Club Brugge dan toch op voorsprong. Nusa gaat voorbij zijn man en begint aan een run. Hij bereikt Skov Olsen die voorbij van Crombrugge kan duwen.

Club Brugge heeft nog maar drie en een halve wedstrijd gespeeld dit seizoen, maar de blauw-zwarte aanhang trekt al meteen haar conclusies. Ex-Union-spits Gustaf Nilsson, die voor meer dan zes miljoen werd gekocht deze zomer, krijgt door zijn gemiste kansen heel wat kritiek te verduren. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties:

Meer lezen over dit duel? Klik hier!