Blijft Anderlecht op titelkoers tegen Cercle Brugge?

Wat tegen Club Brugge vorige week niet lukte, deden ze afgelopen woensdag wel tegen hun stadsrivalen. Anderlecht versloeg Cercle namelijk met 3-0 en blijft zo leider in de Jupiler Pro League. Zondagnamiddag staat al meteen de terugwedstrijd tegen Cercle op het programma. Klaart RSCA de klus opnieuw of kunnen de West-Vlamingen revanche nemen?

Wil je zelf ook online sportweddenschappen afsluiten?Registreer je dan bij Unibet!

Anderlecht - Cercle Brugge

Cercle Brugge snoepte in deze Champions’ Play-offs al heel wat punten af van de titelkandidaten, maar tegen Anderlecht lukte hen dat woensdagavond niet. Paars-Wit heeft haar tegenstander duidelijk niet onderschat en vormde in het eerste half uur een sterk blok tegen Cercle. Zodra de eerste doelpunten vielen, kreeg Cercle geen grip meer op de wedstrijd. Anderlecht boekte zo een ruime en vooral een belangrijke 3-0 zege.

Blessureproblemen voor Anderlecht

Anderlecht pakte dan wel een broodnodige zege, er was helaas ook minder nieuws te bespeuren. Zo verloor Anderlecht met Anders Dreyer en Kasper Schmeichel twee sleutelpionnen. Bij schrijven is het nog niet zeker of beide spelers hersteld zullen zijn voor de nieuwe confrontatie met Cercle. Anderlecht zag eerder ook al Thorgan Hazard uitvallen met een zware knieblessure, hij komt dit seizoen niet meer in actie.

Het enige lichtpuntje in het hele verhaal is Colin Coosemans. De publiekslieveling en graag geziene kerel in de kleedkamer mocht voor het eerst in 3 jaar zijn plaats onder de lat innemen. De 31-jarige Coosemans deed het voortreffelijk en liet zien dat Anderlecht er in geslaagd is om een hechte spelersgroep te creëren.

Voorspelling Cercle Brugge - Anderlecht

Bij Cercle Brugge lijkt de decompressie van een lang en zwaar seizoen nu wel echt te zijn toegeslagen. Cercle heeft in principe haar doel al overtroffen door Play-off 1 te bereiken en buiten een mogelijk duel om een laatste Conference League-ticket zit er niks meer in voor de West-Vlamingen.

Ze verloren eerder al van Antwerp FC en enkele dagen geleden volgde de nederlaag tegen Anderlecht. We verwachten dat de huidige leider ook de terugwedstrijd tegen Cercle zal winnen en zo drie heel belangrijke punten in de wacht zal slepen.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijd: Racing Genk - Club Brugge.