Champions League voetbal: deze (oude) bekenden moet je in de gaten houden

Dinsdagavond zagen we één van de beste Champions League wedstrijden in lange tijd tussen Real Madrid en Manchester City. Na een kwartier stond het al 2-1 en het werd uiteindelijk 3-3! In de andere wedstrijd tussen Arsenal en Bayern vielen er ook snel twee goals en werd het 2-2. In beide is er dus nog alles mogelijk in de terugwedstrijd. Hopelijk zien we woensdagavond evenveel spektakel. 

Atlético Madrid - Borussia Dortmund

Axel Witsel begint in deze wedstrijd als centrale verdediger in de driemansdefensie. De Belg draait individueel een goed seizoen bij Atlético en scoorde afgelopen week tegen Villarreal. Hij zal extra gemotiveerd zijn om indruk te maken tegen zijn oude werkgever. De twee teams troffen elkaar in de recente geschiedenis al eens in de groepsfase van 2018/19. Toen won Dortmund met 4-0 en onder meer een doelpunt van Witsel. De terugwedstrijd werd met 2-0 door de Spanjaarden gewonnen. Ook Clbu Brugge maakte toen deel uit van de groep en pakte tegen beide een punt. 

Arthur Vermeeren start zoals verwacht niet en moet het met een plekje op de bank doen. Verder dan 82 minuten speeltijd bij Atlético komt hij voorlopig niet. Ook op de bank van Dortmund zit een oude bekende met Julien Duranville. De nog altijd maar 17-jarige winger sukkelde van september tot februari met een spierblessure en viel dus nog maar één keer in voor Dortmund dit seizoen. 

PSG - FC Barcelona

In deze wedstrijd zullen geen oude bekenden aan de bak komen. De twee teams zullen voor de elfde keer sinds 2013 tegen elkaar spelen. In de vorige tien duel won Barcelona er vier, PSG drie en ook drie keer eindigde het in een gelijkspel. 

Bekijk hieronder nog eens de goal van Witsel tegen Villarreal van afgelopen week:

Als we net zoals dinsdag een Belgisch doelpunt willen zien, zal het dus van Witsel moeten komen.