Maak kennis met de tegenstanders van de Rode Duivels: Slovakije

Onze Rode Duivels werden op het Europese kampioenschap geloot in poule E. Daarin nemen ze het op tegen Oekraïne, Roemenië en Slovakije. Wij lichten daarom alvast onze toekomstige tegenstanders uit. Beginnen doen we met Roemenië, daarna volgt Slovakije en eindigen doen we met Oekraïne, waarschijnlijk onze moeilijkste tegenstander in deze groepsfase.

Wil je zelf online sportweddenschappen afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Voor Slowakije wordt het nog maar haar derde deelname aan een EK. In 2016 behaalden ze de 1/16e finales en in 2020 werden ze uitgeschakeld in de groepsfase. De grootste verandering sinds dan is waarschijnlijk het aanstellen van de Italiaanse coach Francesco Calzona. Hij nam het roer over in november 2022 toen Slovakije zich niet kon plaatsen voor het WK.

Slovakije tijdens de kwalificaties

Slovakije won 7 van haar 10 groepswedstrijden en werd daarmee makkelijk tweede in de kwalificatiepoules. Ze verloren enkel van Portugal, maar ze maakten het hen wel knap lastig. Thuis verloren ze nipt met 0-1 en in Portugal zelf werd het 3-2. Daarmee maakt Slovakije meteen duidelijk dat ze een niet te onderschatten ploeg zijn. Onze Rode Duivels zijn gewaarschuwd.

Spelers van Slovakije

Sterspelers van Slovakije

PSG-middenvelder Milan Skriniar moet Slovakije naar een zo goed mogelijk resultaat leiden. Hij draagt de aanvoerdersband na het voetbalpensioen van Marek Hamšík in 2022. Met een prijskaartje van 30 miljoen is hij de tweede duurste speler in de selectie. David Hancko van Feyenoord wordt namelijk met 35 miljoen euro nog een tikkeltje hoger geschat.

Eén ding is zeker, Slovakije zal verdedigend haar mannetje kunnen staan. Naast verdedigers Skriniar en Hancko is Stanislav Lobotka de derde sterspeler van de ploeg. De verdedigende middenvelder speelde een grote rol in de Serie A-titel van 2022-23 van Napoli en zal ook in de defensie van Slovakije een absolute meerwaarde zijn.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster!